Rel rondom Limburgse derby: boycot woedende fans Roda JC

Foto: Rel rondom Limburgse derby: boycot woedende fans Roda JC

Het is dé wedstrijd in Limburg tussen twee aartsvijanden: Roda JC en MVV. Een dikke twee weken voordat deze clash in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld zal worden, is er al een rel uitgebroken onder de fans met zelfs een heuse boycot tot gevolg.

De leiding van Roda JC heeft in de afgelopen weken hard opgetreden tegen supporters die zich tijdens wedstrijden of na afloop behoorlijk misdragen hebben. Met zelfs stadionverboden en omgevingsverboden tot gevolg. Het feit dat het tijdstip van de burenruzie met het Maastrichtse MVV van volgende week zondag is vervroegd van 14.30 naar 12.15 uur, is voor de fangroep Ultras Kerkrade dé druppel.

Zij zijn het niet eens met het gevoerde beleid en kondigen een boycot aan voor de geruchtmakende derby tegen MVV van zondag 5 februari. “Gezien de rare fratsen die de club en lokale driehoek dit seizoen al uitgehaald hebben op supportersvlak, zal het misschien niemand verbazen: er is blijkbaar niet geleerd van voorgaande fouten. Destijds is men gezwicht voor de druk van de betaal tv; 12.15 uur is überhaupt géén tijd voor een professionele wedstrijd, laat staan voor een derby”, laat de supportersgroep van Roda weten.

‘Belachelijke reden’

“Voor de zoveelste keer dit seizoen wordt de beleving rondom een wedstrijd van Roda beperkt, zonder of met een belachelijke reden. Deze keer haalt men eventueel overmatig alcoholgebruik aan als reden voor de belachelijke vervroeging van het aanvangstijdstip”, aldus de fans die voor veel sfeer bij de thuiswedstrijden van Roda in het Parkstad Limburg Stadion zorgen.

De onderlinge duels tussen Roda JC en MVV zijn al jarenlang, zeker tussen de supporters van beide aartsrivalen, veelbesproken. Met meermaals rellen op de tribunes. In oktober 2021 werd de derby in het Maastrichtse stadion De Geusselt nog gestaakt vanwege ernstige ongeregeldheden. De wedstrijd werd later zonder publiek uitgespeeld.

Roda
FC Dordrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 januari 2023 18:03.

Terechte woede?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
652+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie