Real Madrid voor 35ste keer kampioen van Spanje

Foto: Real Madrid voor 35ste keer kampioen van Spanje

Real Madrid is vanmiddag in het eigen Santiago Bernabeú in passende stijl voor de 35ste keer kampioen van Spanje geworden. Espanyol, de tweede club van Barcelona, ging met 4-0 de boot in tegen de oppermachtige Galacticos, waarna het feest los kon barsten in de hoofdstad des lands.

Bij Real moest trainer Carlo Ancelotti vandaag behoorlijk puzzelen, omdat onder meer zijn centrale duo (David Alaba en Eder Militao) ontbrak. Net als back Dani Carvajal. Derhalve vormden Jesus Vallejo, Casemiro (centraal), Lucas Vazquez (rechts) en good old Marcelo (links) de achterhoede. Ancelotti zette verder grote namen als Toni Kroos en Karim Benzema op de bank, ongetwijfeld met het oog op de return tegen Manchester City in het milljardenbal komende midweek.

Freewheelend

Maar al die personele wijzigingen deerden Real niets; Espanyol, met Tonny Vilhena in de basis, maakte geen schijn van kans. De grootste sterren van de show waren tienertalenten Rodrygo Goes en Eduardo Camavinga (beiden op de foto, bovenaan). Laatstgenoemde scoorde zowel de 1-0 als de 2-0, nog voor rust.

Na de theepauze deed ook Marco Asensio nog een duit in het zakje, het slotakkoord was voor wie anders dan Benzema, die nog even inviel en gelijk ook de 4-0 scoorde. Dankzij de driepunter is Real niet meer te achterhalen door FC Barcelona. Voor het eerst sinds 2007 is Real in het eigen Bernabeú kampioen van Spanje geworden.

Scoreverloop: 1-0 (33′) Rodrygo, 2-0 (43′) Rodrygo, 3-0 (55′) Marco Asensio, 4-0 (81′) Karim Benzema

Real Madrid gaat ook de CL winnen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie