Real Madrid verslaat Arandina na moeizame start

Real Madrid is erin geslaagd om de volgende ronde van de Copa del Rey te bereiken. Zaterdagavond ging de Spaanse grootmacht op bezoek bij Arandina en won het relatief eenvoudig met 1-3.

Simpele zege voor Real Madrid

De bezoekers verkeren in een uitstekende vorm in de competitie. Met 48 punten staat ze samen met de grote verrassing Girona bovenaan in LaLiga. Dat vertrouwen nam het team van Carlo Ancelotti mee naar het bekerduel met Arandina, dat hoopte te verrassen. Zover kwam het zaterdagavond echter niet.

In de eerste helft lukte het de gastheer nog om de stand gelijk te houden, maar na de theepauze kreeg Real Madrid het alsnog voor elkaar om een overwinning mee naar huis te nemen. Vlak na de theepauze zorgde Joselu via een penalty voor de openingstreffer, waarna Brahim Díaz een minuut later al de 0-2 maakte.

Het zorgde ervoor dat Real Madrid de gelegenheid kreeg om de wedstrijd eenvoudig uit te spelen. Aan het einde van het duel bracht Rodrygo de 0-3 stand op het scorebord. De thuisploeg deed via José Ignacio Fernández Iglesias nog wel wat terug, maar verder dan 1-3 kwam het niet. Daardoor bekert Real Madrid verder.

Blind cruciaal voor Girona

Concurrent Girona werkte zaterdagavond eveneens een bekerwedstrijd af. De club ging op bezoek bij Elche en slaagde erin om een zege te boeken. Daley Blind was in de eerste helft de maker van de openingstreffer, terwijl Yan Couto na de theepauze het tweede doelpunt maakte. Eerder op de dag won Atlético Madrid van Lugo (1-3).

Scoreverloop: 0-1 (54′) Joselu, 0-2 (55′) Brahim Díaz, 0-3 (90+1′) Rodrygo, 1-3 (90+3) José Ignacio Fernández Iglesias

Wordt Real Madrid dit seizoen landskampioen?