Real Madrid krijgt harde tik in titelstrijd door ontketende Castellanos

Foto: Real Madrid krijgt harde tik in titelstrijd door ontketende Castellanos

Real Madrid heeft het uitduel met Girona met een nederlaag afgesloten. De mannen van Carlo Ancelotti bleken niet in staat te zijn om de ontketende Valentín Castellanos in toom te houden en verloren met 4-2.

Gevoelige nederlaag tegen Girona

De Spaanse topclub kon niet met het sterkste elftal aan de aftrap verschijnen. Real Madrid moest het namelijk stellen zonder de geblesseerde Thibaut Courtois, waardoor Andriy Lunin een kans kreeg onder de lat. Daarnaast stonden David Alaba en Karim Benzema niet in het basisteam. Het zorgde ervoor dat Ancelotti in zijn team moest schuiven.

Desondanks hoopte Real Madrid drie punten over te houden aan het duel, maar niets was minder waar. De nummer 11 van de Primera División ging uitstekend van start en zag Castellanos voor de openingstreffer zorgen. Toen de Argentijn, die wordt gehuurd van New York City FC, ook de 2-0 op het scorebord zette, zat de thuisploeg op rozen.

Vinícius Júnior bracht Real Madrid nog voor de theepauze terug in de wedstrijd, maar direct na rust was het wederom Castellanos die een doelpunt voor zijn team wist te maken. De aanvaller was eveneens verantwoordelijk voor de 4-1, waarna Lucas Vázquez vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer maakte. Real Madrid kwam op het scorebord uiteindelijk echter niet meer dichterbij.

Achterstand Real Madrid

Het is een gevoelige nederlaag voor Real Madrid, dat de titelstrijd daarmee verder uit zicht ziet raken. Met nog 7 wedstrijden te gaan is de achterstand op concurrent Barcelona 9 punten, maar de koploper heeft nog een wedstrijd in te halen. Woensdagavond gaat het namelijk op bezoek bij Rayo Vallecano.

Scoreverloop: 1-0 (12′) Valentín Castellanos, 2-0 (24′) Valentín Castellanos, 2-1 (34′) Vinícius Júnior, 3-1 (46′) Valentín Castellanos, 4-1 (62′) Valentín Castellanos, 4-2 (85′) Lucas Vázquez

Wordt Barcelona terecht kampioen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, Real Madrid verdiende het meer
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie