Rampscenario voor Ten Hag: “Ziet er niet goed uit”

Foto: Rampscenario voor Ten Hag: “Ziet er niet goed uit”

De Europa League-avond leek nog zo goed te beginnen voor Manchester United, dat na twintig minuten spelen al op een 2-0 voorsprong stond tegen Sevilla. Vervolgens ging het echter helemaal mis voor de ploeg van Ten Hag, die Sevilla door toedoen van twee eigen goals in de slotfase van het duel nog langszij zag komen en bovendien ook nog eens zijn centrale verdedigingsduo geblesseerd zag uitvallen.

Zorgen om Martínez

Raphaël Varane moest zich halverwege de wedstrijd al laten vervangen door Harry Maguire en Lisandro Martínez werd door zijn landgenoten Gonzalo Montiel en Marcos Acuña van het veld gedragen toen Ten Hag al door zijn wissels heen was. Vooral de blessure van de Argentijn ziet er zorgwekkend uit, waarbij The Mirror stelt dat de verdediger een zware achillespeesblessure heeft opgelopen.

Ook Ten Hag sprak na afloop van de wedstrijd zijn zorgen uit over de blessure van de Argentijn tegenover BT Sport. “‘Er was geen tegenstander bij betrokken. Het ziet er niet goed uit, maar we moeten afwachten.” De Nederlander kon ook nog niet veel zeggen over de blessure van Varane. “‘Raphaël heb ik nog niet gesproken, maar het ging om een blessure waar hij in de voorbije weken al last van heeft gehad.”

Ongelukkig United

Marcel Sabitzer had met twee doelpunten United al vroeg op voorsprong gezet in de wedstrijd, maar twee teamgenoten zorgden nog voor een gelijkspel. Een eigen doelpunt van Tyrell Malacia en Maguire zorgden ervoor dat Sevilla nog langszij kwam. Volgens Ten Hag was het allemaal een ongelukkige samenloop van omstandigheden. “We verloren de controle door een ongelukkig moment en met tien man incasseerden we na het uitvallen van Martínez nog een tweede eigen goal. Het is gewoon pech en daar moeten we mee omgaan. In de slotfase hadden we rustiger moeten zijn, dan hadden we kunnen profiteren van een paar countermogelijkheden. Verdedigend hadden we pech met het van richting veranderen van schoten.”

De Nederlandse oefenmeester zag dat United de wedstrijd onnodig uit handen gaf. “We stonden met 2-0 voor en hadden een derde en vierde doelpunt moeten maken. Wij waren echt de bovenliggende partij, tot de ongelukkige momenten dat we moesten wisselen.”

Wie gaat er door naar de halve finale?

  • Manchester United
  • Sevilla
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:30
0+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
79+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
15+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
107+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
989+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
560+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:07
81+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
20:57
101+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
20:41
56+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
3+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
20:28
150+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
19:48
682+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
387+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
280+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
824+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
49+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
113+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
69+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
174+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
81+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie