PSV slaat pas na rode kaart Sparta toe

PSV heeft zondagmiddag ondanks een beroerde eerste helft geen fout gemaakt in de Eredivisie. De Eindhovenaren knokten zich op Het Kasteel naar een 1-2 overwinning bij degradatiekandidaat Sparta Rotterdam.

Op het Rotterdamse kunstgras liet PSV in de beginfase een aantal mogelijkheden onbenut. Eran Zahavi had het verschil kunnen maken voor de Eindhovenaren, maar eerst schoot de Israëlische spits naast en kort daarna stuitte hij na goed voorbereidend werk op doelman Maduka Okoye van Sparta. Buiten die momenten maakte de formatie van trainer Roger Schmidt geen overtuigende indruk.

Sparta kwam vanuit het niets zelfs op voorsprong. Ibrahim Sangaré blunderde namens PSV en daar profiteerde Lennart Thy dankbaar van: 1-0. De manschappen van Henk Fraser lieten zelfs kansen op de tweede treffer onbenut. Thy verraste doelman Joël Drommel bijna nogmaals, waar Mario Engels in kansrijke situatie teveel tijd nodig had. Aan de andere kant liet Mario Götze na om de gelijkmaker binnen te schieten.

Rode kaart als breekpunt

Sparta hield zich goed staande tegen PSV, maar een onhandige actie van Arno Verschueren liet de wedstrijd kantelen. Op het middenveld haalde de Spartaan tegenstander Zahavi hard onderuit en dat deed hij van achteren, waardoor scheidsrechter Jeroen Manschot zich genoodzaakt voelde om de rode kaart te tonen. Met tien man verloor Sparta vervolgens de grip.

Vijf minuten na de rode kaart wist PSV al toe te slaan. Mauro Júnior, die aan een uitstekende periode bezig is, kreeg de kans om uit te halen en zijn zwabberbal vloog achter doelman Okoye binnen: 1-1. Met tien man raakte Sparta behoorlijk geïrriteerd en daardoor kreeg de bezoekende ploeg steeds meer controle. Een klutssituatie leverde niet het verschil op, mede doordat Zahavi opnieuw Okoye op zijn pad vond.

De 1-2 kon echter niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Sparta kon PSV niet meer van de eigen goal afhouden en uiteindelijk viel de bal lekker voor Ritsu Doan, die ruim twintig minuten voor tijd de bal tegen de touwen schoof.

Scoreverloop: 1-0 (32′) Lennart Thy, 1-1 (59′) Mauro Júnior, 1-2 (67′) Ritsu Doan

Wint PSV van Kopenhagen? De odd is 1.66!

Gaat PSV de titelstrijd nog spannend maken?