PSV heeft ‘nieuwe Frenkie de Jong’: “Ene oor in, andere oor uit”

Foto: PSV heeft ‘nieuwe Frenkie de Jong’: “Ene oor in, andere oor uit”

Tygo Land maakt bij (Jong) PSV dit seizoen erg veel indruk. Hij wordt, vanwege zijn speelstijl en manier van lopen, al vergeleken met Frenkie de Jong. Maar daar kan de zeventienjarige middenvelder weinig mee.

‘Elke middenvelder die een beetje kan voetballen, wordt vergeleken met Frenkie’

Land, die een jaar geleden voor zeven ton overkwam van sc Heerenveen, reageert koeltjes op de vergelijking met De Jong: “Elke middenvelder die tegenwoordig een beetje kan voetballen, wordt vergeleken met Frenkie”, aldus Land in het Eindhovens Dagblad.

“Eervol hoor, zeker. Maar bij mij gaan dat soort dingen het ene oor in en het andere oor uit. Ik wil mezelf zijn en als mezelf naar buiten komen. Het zegt wel iets als mensen je goed vinden. Dat is leuker om te horen dan als het niet zo is. Maar uiteindelijk gaat het om de dingen die de coaches aangeven en hoe ik mezelf voel en of ik tevreden ben.”

‘Hiervoor ben ik naar PSV gekomen’

Dit seizoen mocht Land al meedoen tegen FC Utrecht namens PSV 1, maar zijn meeste minuten maakt hij nog in Jong PSV. “Hiervoor ben ik dus naar PSV gekomen. Om als zeventienjarige jongen actief te mogen zijn tegen bijvoorbeeld De Graafschap, Roda JC, NAC en Cambuur.

“Ik moest even wennen aan dit podium, omdat het een ontzettend fysieke competitie is. Maar wat is het meepakken van dit soort ervaring kostbaar voor een speler zoals ik. Het is echt top en ik word er fit van. Je voelt dat je sneller vooruit kunt gaan en ik ben superblij dat ik deze kansen krijg. Voor mij is het simpel: ik moet het fysiek volhouden en de progressie doorzetten.”

Met trainer Peter Bosz heeft Land veel contact. “Ik train al veel bij PSV 1 en de coach vindt het belangrijk dat ik ervaring in de Keuken Kampioen Divisie opdoe. Dit is voor mij echt de beste route.”

Land zal spoedig doorbreken in PSV 1

  • Ja
  • Nee
722+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie