PSV begint oefenwedstrijd opnieuw na rode kaart: gelijkspel

Bizarre taferelen in Spanje zondagmiddag, waar PSV en Hamburger SV in de rust van hun oefenduel bij een 2-2 stand besloten opnieuw te beginnen met weer 0-0 op het bord. Dit omdat PSV dan toch weer met 11 man kon spelen, ondanks een rode kaart van André Ramalho.

Eindhovenaren spelen ‘twee wedstrijden van 45 minuten’: twee gelijke spelen

Ramalho duwde een doorgebroken speler naar de grond en incasseerde daarmee een penalty en direct rood. Zowel PSV als HSV wilde liever met elf tegen elf doorgaan, maar de Spaanse scheidsrechter wilde daar niet in meegaan. In de rust wilde hij dat na overleg alsnog, maar toen belde de Spaanse scheidsrechtersbond met de mededeling dat PSV volgens de regels wel degelijk met 10 man verder moest. Compromis: de wedstrijd werd met een 2-2 eindstand afgefloten, en de clubs begonnen aan een compleet nieuwe wedstrijd met een 0-0 stand.

De eerste 45 minuten waren een stuk vermakelijker dan de tweede 45. Uit een hoekschop kwam PSV al vroeg op achterstand, maar binnen tien minuten scoorde Luuk de Jong met een subtiele voetbeweging de gelijkmaker. Dit na een knappe aanval via Johan Bakayoko en Jordan Teze. Even daarna kreeg Ramalho rood en benutte spits Glatzel de penalty, maar op slag van ‘rust’ kopte De Jong een tweede gelijkmaker tegen de touwen, uit een vrije trap van Joey Veerman: 2-2.

Na de rust, die dus een beëindiging van de eerste wedstrijd en de start van een tweede pot betekende, gebeurde er een stuk minder. De grootste kansen waren wel voor PSV, maar HSV-goalie Daniel Heuer Fernandes greep goed in op pogingen van onder meer De Jong en Bakayoko. Aan Eindhovense zijde waren Sergiño Dest en Jerdy Schouten de grote uitblinkers, komend weekend wacht de Eredivisie-hervatting thuis tegen Excelsior.