PSG-ster Danilo: de verlegen Limburgse ‘maandagavondkopjes thee’ bij vriend Peter

Foto: PSG-ster Danilo: de verlegen Limburgse ‘maandagavondkopjes thee’ bij vriend Peter

Tegenwoordig schittert de Portugees Danilo Pereira als defensieve middenvelder in het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Een kolossale kleerkast (31) als secondant van Lionel Messi. Tien jaar geleden was dát nog heel anders, toen de in Bissau geboren voetballer als speler van Roda JC elke maandagavond tv ging kijken en kopjes thee dronk bij Peter Spijkers in het Limburgse Landgraaf.

Het was in de zomer van 2012 toen Danilo Pereira door het Italiaanse Parma voor één seizoen werd verhuurd aan Roda JC. De middenvelder moest de Limburgse club van het benodigde vernuft op voetbalgebied voorzien. Tussen de trainingssessies door sliep de twintiger met Portugees paspoort in Motel Van der Valk in het nabijgelegen Heerlen, in afwachting van een permanente woning.

Peter, ‘Piet’ voor intimi, Spijkers werkte al jarenlang daar en kwam zo in contact met de verlegen speler van Roda. “Hij had in de spelergroep alleen maar contact met de buitenlandse keepers bij de club, dus nam ik hem op maandagavond altijd mee naar mijn huis. Hij zei nooit veel en dronk alleen maar kopjes thee”, blikt Spijkers tegenover SoccerNews.nl voor het eerst terug op die tijd.

10.000 euro

“Danilo keek dan samen met mij naar voetbalprogramma’s. Als voetballer was hij toen al heel erg fanatiek, hij deed álles om later een topvoetballer te worden. Ik probeerde hem zoveel als mogelijk met dingen te helpen. Zo ben ik een keer met hem naar de bank gegaan om 10.000 euro op een rekening bij hem ‘thuis’ te storten”, vervolgt Limburger Spijkers zijn verhaal.

“Danilo belde mij vaker voor het een en ander, zoals die keer dat ik op wintersportvakantie was met een vriend: ‘Peter, ik voel me niet lekker, wat moet ik dan doen?’ vroeg hij aan mij. Ik kon natuurlijk alleen maar antwoorden dat hij dan naar een dokter toe moest gaan. Ik wil hiermee zeggen dat Danilo zover van huis bijna niks wist over wat hij in Nederland precies moest doen.”

Medio 2013 vertrok Pereira weer bij Roda JC, hij verkaste naar het Portugese Marítimo Funchal. “Spullen van hem stonden bij mij opgeslagen, maar het overbrengen naar Portugal ging in eerste instantie fout, waardoor ik zelfs de moeder van Danilo aan de lijn had hierover. Gelukkig is dát toen uiteindelijk allemaal goed gekomen”, aldus Spijkers.

Ander telefoonnummer

De Landgravenaar zag in de jaren daarna Danilo nog één keer in levenden lijve voetballen als speler van het grote FC Porto. Daarna verwaterde het contact. “Hij heeft inmiddels een ander telefoonnummer. Als ik hem dan nu bij PSG zie spelen, dan vind ik dat heel erg knap. Hij is ook heel erg gespierd geworden. En zal nu zeker meer geld verdienen dan vroeger…”

Moet Danilo PSG verlaten voor een andere topclub?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:13
2+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
62+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
106+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
61+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
297+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
44+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
144+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
151+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
212+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
30+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
59+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
210+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1554+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
51+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
200+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
279+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
41+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
131+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
71+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
156+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie