“Plots vertrek van directeur bij MVV is op zijn minst raar”

Foto: “Plots vertrek van directeur bij MVV is op zijn minst raar”

Het besluit dat directeur Erik Noor op korte termijn gaat vertrekken als directeur van Keuken Kampioen Divisieclub MVV kwam deze week als donderslag bij heldere hemel. Insiders betitelen de reden én het moment als “raar”, blijkt uit gesprekken die SoccerNews.nl met hen heeft gevoerd.

Noor lichtte afgelopen week de raad van commissarissen van de Maastrichtenaren in over zijn beslissing om vanaf 1 mei zijn biezen te pakken, waarna hij dinsdagmorgen het personeel op de werkvloer op de hoogte stelde. De man die in 2020 aan zijn klus was begonnen en de laatste tijd meer dan eens naar de buitenwereld toe een soort van slogan verkondigde als ‘MVV met vertrouwen vooruit’, had in het diepste geheim besloten te gaan vertrekken.

Omdat hij ‘vastloopt’ in de regio als beperking voor zijn ‘ondernemersgeest’, zo was althans het belangrijkste deel van de totale uitleg van de vertrekkende clubbaas van MVV. Zowel binnen als buiten de geruchtmakende profclub uit de hoofdstad van Limburg heeft dit sinds de bekendmaking tot verbaasde blikken en gefronste wenkbrauwen geleid. “Bij meerdere mensen speelt de gedachte door het hoofd dat er meer aan de hand is,”, vertelt een nauw bij MVV betrokken insider.

‘Rare beslissing’

“Maar de beslissing van Noor om zijn directiefunctie bij MVV te gaan neerleggen is op zijn minst raar. Vooral het moment waaróp ook. Hij had toch ook het seizoen kunnen afmaken? Waarom zo snel vertrekken?” Een andere bron rondom de Maastrichtse club onderstreept deze informatie: “Dat het allemaal niet snel genoeg gaat voor wat betreft vooruitgang en de contacten met de gemeente, zoals Noor heeft gesteld, dat wist hij van tevoren. Rome is ook niet op één dag gebouwd.”

Een andere bron binnen MVV, dat sportief gezien op dit moment goed draait, voegt daar nog aan toe: “Het lijkt wel of deze MVV-directeur wil vertrekken maar niet helemaal het achterste van zijn tong laat zien. Zoals bij velen, heerst ook bij mij nadrukkelijk dat onderbuikgevoel.”

Gelooft u de reden voor het vertrek van de MVV-directeur?

  • Ja
  • Nee
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie