Piqué doet belofte bij Barcelona-vertrek

Foto: Piqué doet belofte bij Barcelona-vertrek

Gerard Piqué speelde zaterdagavond zijn laatste wedstrijd als betaald voetballer. De centrale verdediger viel dit seizoen buiten de basis van FC Barcelona. Een reserverol schikte de voormalig vedette van het Spaanse elftal en de Catalaanse topploeg niet.

Tegen UD Almería nam Pique afscheid van La Liga. De centrale verdediger kreeg van Xavi een basisplek toebedeeld en nam in het Camp Nou-stadion vrij plotseling afscheid van de voetbalwereld. Na afloop werd hij de lucht in gegooid door de selectie van de Catalanen, maar zijn wissel in de 84e minuut was indrukwekkender.

Na afloop werd Piqué toegezongen door het publiek van FC Barcelona, die in hem een mogelijke opvolger van voorzitter Joan Laporta zien. De afzwaaiende centrumverdediger wilde niets uitsluiten: “Ik ben ervan overtuigd dat ik hier in de toekomst zal terugkeren.”

Piqué neemt dan wel afscheid als voetballer, Barcelona blijft in zijn hart. “Ik houd ontzettend veel van Barcelona, dat het tijd was om elkaar wat ruimte te gunnen. Daarom vind ik dit het juiste moment om te vertrekken. Dit is geen vaarwel. Ik ben al eens vertrokken bij deze club toen ik zeventien was, maar mijn opa schreef me na mijn geboorte al in als lid van de club. Ik ben hier geboren en ik zal hier sterven.”

Ploeggenoot Sergio Busquets had ook mooie woorden voor zijn jarenlange ploeggenoot bij Barcelona. “Hij heeft van Barcelona een van de beste clubs ter wereld gemaakt. Hij heeft geschiedenis geschreven. Hij heeft alles voor de club gegeven. Als geen ander voelt hij deze club aan.”

17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie