PEC en ADO ten onder bij Jong-teams

PEC Zwolle heeft maandagavond averij opgelopen in de titelstrijd van de Keuken Kampioen Divisie. Door de 3-1 nederlaag bij Jong PSV gaat Heracles Almelo op basis van doelsaldo aan kop.

PEC ziet Heracles koppositie overnemen

Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn allebei al zeker van promotie naar de Eredivisie. Beide teams strijden nu nog louter om het kampioenschap van de KKD. Afgelopen vrijdag maakten de Heraclieden geen fout, waardoor zij op gelijke hoogte kwamen met de Zwollenaren. Het elftal van Dick Schreuder slaagde er maandagavond niet in om de voorsprong weer naar drie punten te tillen.

In de eerste helft wist PEC Zwolle een achterstand op De Herdgang nog ongedaan te maken. Na de openingstreffer van PSV-aanvaller Jason van Duiven maakte de titelkandidaat met enig fortuin gelijk: verdediger Jenson Seelt werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Vijf minuten na rust sloeg Livano Comenencia namens Jong PSV opnieuw toe en dat vormde de opmars naar een verrassende zege. Simon Colyn maakte vlak voor tijd ook nog de 3-1.

Jong Ajax wint eenvoudig van ADO

ADO Den Haag heeft maandagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Het elftal van trainer Dick Advocaat ging met 4-2 ten onder bij Jong Ajax.

Kristian Hlynsson en Donny Warmerdam zorgden al voor rust voor een 2-0 voorsprong voor Jong Ajax. Boy Kemper maakte de aansluitingstreffer namens ADO, maar teamgenoot Guillem Martínez maakte de opdracht voor de bezoekers een stuk lastiger door tegen een rode kaart aan te lopen.

Opnieuw Hlynsson en Mika Godts zorgden tegen het tiental van ADO voor een 4-1 voorsprong. Thomas Verheijdt scoorde nog wel tegen, maar verder kwam de Haagse formatie niet.