Jason van Duiven

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Jason van Duiven

Jason van Duiven is een Nederlandse spits van beroep. Sinds 2018 komt hij uit voor PSV, dat hem begin 2024 verhuurde aan Almere City FC.

  • Van Duiven speelt momenteel voor Almere City FC
  • De spits werd begin 2024 uitgeleend door PSV
  • De Almeloër maakte furore bij Jong PSV

Clubcarrière

Van Duiven werd op 24 februari 2005 geboren in Almelo. In zijn geboorteplaats begon de aanvaller met voetballen bij amateurclub AVC La Première, waar hij samen met zijn jongere broer Robin van Duiven de aandacht trok van FC Twente. In 2018 maakten beide broers de overstap naar de jeugdopleiding van PSV.

Goalgetter bij Jong PSV

In Eindhoven wist Van Duiven een goede indruk te maken. Hij scoorde aan de lopende band in de jeugdopleiding van PSV. In het seizoen 2022-2023 werd de spits ondergebracht in Jong PSV, waar hij op 5 augustus 2022 tegen Willem II (1-1) zijn debuut maakte als profvoetballer. In zijn debuutseizoen in de Keuken Kampioen Divisie noteerde Van Duiven meteen dubbele cijfers, mede dankzij een hattrick in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

(Pro Shots)

Van Duiven behoorde op 23 februari 2023 voor het eerst tot de wedstrijdselectie van PSV 1. In de Europa League-return tegen Sevilla (2-0 zege) werd er geen beroep gedaan op de getalenteerde Almeloër. Van Duiven kwam ook in het restant van het seizoen 2022-2023 niet in actie voor de hoofdmacht, waardoor hij zijn minuten bleef maken namens Jong PSV. Zo had hij een belangrijk aandeel in het veroveren van de Premier League International Cup.

Almere City FC

In de tweede helft van 2023 bleef Van Duiven zijn wedstrijden in Jong PSV afwerken. De Eindhovense club besloot hem daarom te verhuren aan Almere City FC, waar hij op 14 januari 2024 zijn Eredivisie-debuut maakte tegen FC Volendam (0-1 overwinning).


Interlandcarrière

Van Duiven heeft verschillende jeugdelftallen van Nederland doorlopen. Met de Onder 17-selectie bereikte hij in 2022 de finale van het jeugd-EK, maar in de finale greep zijn team naast ultieme glorie door toedoen van de leeftijdsgenoten van Frankrijk (2-1).

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie