Oud-PSV’er sterkhouder bij Franse koploper in opvallende rol

Foto: Oud-PSV’er sterkhouder bij Franse koploper in opvallende rol

Pablo Rosario maakt momenteel furore bij OGC Nice. De 26-jarige Amsterdammer is belangrijk bij de koploper van de Ligue 1 in een verrassende rol.

Rosario steunpilaar als inschuivende rechtsback

De pas 34-jarige Italiaanse trainer Francesco Farioli posteerde Rosario aan het begin van dit seizoen op de rechtsbackpositie. Als een moderne back mag hij aan de binnenkant inschuiven richting het middenveld. Bij Voetbal International bespreekt Süleyman Öztürk deze vondst.

“Wat ik wel leuk vind om te zien is dat die trainer heeft gedacht: ‘waar is Pablo Rosario nou altijd goed in geweest, of waar is hij goed in?’ Ik vind dat hij onder druk redelijk goede passes heeft. Dat zie je nu ook terug, dat hij altijd wel een oplossing vindt: of naar voren, of opzij als het niet anders kan. En dan ben je als rechtsback toch wel een wapen bij dit Nice, dat gewoon koploper is in Frankijk hè”, aldus de journalist die gespecialiseerd is in de buitenlandse competities.

Opgeleefd Nice

“Met goed voetbal nu twee punten voor op PSG”, vervolgde Öztürk, die de problemen van de club in de maanden daarvoor aanstipte. “Als je ziet wat er allemaal vertrokken is afgelopen zomer. Er zijn heel veel problemen geweest bij Nice, ze zijn afgelopen seizoen negende geworden. Heel veel kritiek ook van de aanhang, die waren echt ontstemd over de trainer. Want die wilde gewoon een volwassen Ligue 1-trainer en niet zo’n ‘jochie’ uit Italië dat ze niet kenden. Nog nooit van gehoord hè, in heel Frankrijk.”

Rosario speelde in Nederland zowel voor de jeugdopleiding van Feyenoord als van Ajax. Via Almere City belandde hij in 2016 bij PSV. Daar brak hij door in het eerste elftal, al was hij niet altijd onomstreden. In de zomer van 2021 koos hij voor het Franse avontuur bij Nice, waar hij al snel basisspeler werd. In zijn Eindhovense periode speelde Rosario in 2018 één interland voor Oranje.

Had je dit ooit verwacht?

  • Ja, ergens wel
  • Nee, zeker niet
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie