‘Bizot legt pijnlijke Oranje-blunder Koeman bloot’

Foto: ‘Bizot legt pijnlijke Oranje-blunder Koeman bloot’

Marco Bizot kent een ijzersterk seizoen bij het Franse Stade Brest. De Nederlandse doelman behoorde in september tot de beste spelers van de Ligue 1, maar kreeg geen oproep van bondscoach Ronald Koeman. Dat ondanks de aanwezige keepersproblemen bij het Nederlands elftal.

Bizot genomineerd voor speler van de maand in Frankrijk

De goede prestaties die Bizot leverde in de maand september zorgen voor een nominatie vanuit de Franse vakbond voor spelers. De doelman is genomineerd voor de eretitel Speler van de Maand. De concurrenten voor Bizot zijn Terem Moffi en Marcin Bulka, beiden spelend voor OGC Nice. De nominatie onderstreept nog maar eens de grandioze vorm waarin Bizot momenteel verkeert.

Bizot maakt in 2021 de overstap naar Brest en speelde sindsdien al 83 officiële duels. Dit seizoen is de Nederlander nauwelijks te passeren bij Brest, dat uitstekend presteert met een huidige vierde plek op de ranglijst. Alleen Bulka kreeg minder doelpunten tegen dan Bizot dit seizoen. De doelman staat daarnaast op de tweede plek met de meeste clean sheets en heeft hij het één na hoogste reddingspercentage van de Ligue 1.

Geen oproep van Koeman

Mogelijk wordt Bizot voor zijn goede prestaties beloond, al had de doelman ongetwijfeld gehoopt op een oproep van Koeman. Zeker ook omdat Mark Flekken en Justin Bijlow ontbreken, maar Koeman zag niets in het oproepen van Bizot. Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Andries Noppert (SC Heerenveen) zijn de drie keepers die wel een plek in de selectie van Oranje hebben gekregen van Koeman.

Begrijp jij dat Bizot niet is opgeroepen?

  • Ja, andere keepers zijn beter
  • Nee, had erbij moeten zitten
707+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie