PSG ondanks twee doelpunten Mbappé onderuit tegen Nice

Foto: PSG ondanks twee doelpunten Mbappé onderuit tegen Nice

Paris Saint-Germain is er niet in geslaagd om in eigen huis OGC Nice te verslaan. Nadat het in de vorige twee competitieduels telkens won, moest het vrijdagavond een 2-3 nederlaag incasseren.

Problemen voor Paris Saint-Germain

Al vroeg in de wedstrijd werd het duidelijk dat de Franse topclub het lastig zou krijgen. Waar Paris Saint-Germain poogde om het publiek te vermaken, koos OGC Nice er bewust voor om op de counter te spelen. De thuisploeg had daarbij veel moeite met de snelheid die de tegenstander in aanvallend opzicht had.

Het leverde na 20 minuten spelen een voorsprong voor de bezoekers op. Kylian Mbappé leed op een gevaarlijke plek op het veld balverlies en zag Terem Moffi een doelpunt maken: 0-1. De Fransman liet korte tijd later echter zijn grote kwaliteiten zien door aan de andere kant van het veld een schitterende gelijkmaker op zijn naam te zetten.

Overwinning voor OGC Nice

De treffer van Mbappé leverde Paris Saint-Germain weinig extra vertrouwen op. De ploeg van Luis Enrique bleef het moeilijk houden en kwam na de theepauze op een ruimere achterstand te staan. Eerst was het Gaetan Laborde met de 1-2, waarna Moffi een kwartier later zijn tweede treffer maakte.

De gastheer moest dan ook komen en probeerde in de slotfase van het duel de druk op de opponent te verhogen. Het zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder dan 2-3 kwam Paris Saint-Germain niet. In vijf wedstrijden speelde het daardoor tweemaal gelijk en verloor het eenmaal. OGC Nice gaat op de ranglijst over de regerend landskampioen heen.

Pakt PSG dit seizoen de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie