OGC Nice schorst speler voor ‘verheerlijken van terrorisme’

Foto: OGC Nice schorst speler voor ‘verheerlijken van terrorisme’

In navolging van Anwar El Ghazi bij FSV Mainz is nu ook Youcef Atal bestraft door zijn werkgever. OGC Nice heeft de Algerijn voor onbepaalde tijd geschorst na social media-posts over het conflict rond Gaza.

Youcef Atal wenste dat ‘God de Joodse mensen een donkere dag zou bezorgen’

Op zijn kanalen wenste Atal dat ‘God de Joodse mensen een donkere dag zou bezorgen’. De post werd al vrij snel weer verwijderd, maar screenshots gingen viral en kwamen dus ook op tafel bij Nice. “Nice begrijpt dat de speler zijn fout heeft ingezien door de bewuste publicatie snel in te trekken en schriftelijk en publiekelijk zijn excuses aan te bieden”, reageert de Ligue 1-club in een statement.

“Gezien de aard van de gedeelde publicatie en de ernst daarvan heeft de club echter besloten om onmiddellijk de eerste disciplinaire sancties tegen de speler op te leggen. Dit alles voorafgaand aan de sancties waarover de sportieve en gerechtelijke autoriteiten kunnen beslissen.”

Excuses

De 27-jarige Atal gaat diep door het stof. “Ik ben me ervan bewust dat mijn bericht vele mensen heeft geraakt. Dit was niet mijn bedoeling en hiervoor bied ik mijn excuses aan. Ik wil mijn punt duidelijk maken: Ik sta tegenover elke vorm van geweld en ik sta aan de kant van alle slachtoffers.” In 2020 zorgde Atal al eens voor ophef door op Twitter (nu X) een video waarin geweld werd gepleegd te liken.

Terechte schorsing?

  • Ja
  • Nee
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie