Oud-Ajacied hoopt nu wel op stunt: ‘Weten wat we moeten doen tegen topploegen’

Foto: Oud-Ajacied hoopt nu wel op stunt: ‘Weten wat we moeten doen tegen topploegen’

RKC Waalwijk neemt het zaterdag op tegen Ajax. De Waalwijkers kennen tot nu toe een prima seizoen en liepen nog maar tegen twee nederlagen aan. Er werd verloren van de topclubs PSV en Feyenoord, die wel veel moeite hadden met RKC. Pelle Clement hoopt dat er tegen zijn oude club Ajax wel een stuntje in zit.

In gesprek met Ajax Showtime geeft Clement aan dat RKC zich niet zo maar gewonnen zal geven. “We gaan proberen om het ze zo moeilijk mogelijk te maken. Al schat ik Ajax wel hoger in dan PSV en Feyenoord. Desalniettemin denk ik wel dat we een ervaren, stugge en slimme ploeg hebben. Ook weten we als ploeg wat we moeten doen in wedstrijden tegen topploegen.”

De Waalwijkers wisten eerder dit seizoen bijna PSV te verrassen, maar gingen door een late strafschop alsnog onderuit. Clement beseft dat een beetje geluk soms ook nodig is. “PSV schoot volgens mij twee keer op de paal, dat geluk moet je wel hebben in dat soort wedstrijden.”

Tactiek RKC

Volgens de middenvelder gaat RKC zich niet helemaal aanpassen aan Ajax. “Je kunt je vanaf het begin gaan ingraven en dan is het misschien voor hen moeilijker om erdoorheen te spelen. Maar Ajax is zo goed dat het dan eigenlijk wachten is totdat ze een keer gaan scoren. Als je dan eenmaal een goal tegen krijgt, speel je eigenlijk voor een kleine nederlaag.” Wat de juiste tactiek is weet Clement dan ook niet precies, maar in ieder geval zal RKC volgens hem niet vol op de aanval gaan spelen. “Als je met z’n allen naar voren rent, dan kun je ineens tegen een grote nederlaag aanlopen. Dus als je een resultaat wilt halen, zal je toch een middenweg moeten vinden.”

Verwacht jij dat RKC kan stunten tegen Ajax?

  • Ja, ze gaan winnen
  • Ja, het wordt gelijk
  • Nee, ze hebben geen kans
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie