Oranje-duo valt uit de toon: ‘Verschil met Berghuis was groot’

Foto: Oranje-duo valt uit de toon: ‘Verschil met Berghuis was groot’

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich dinsdag dankzij een 2-0 overwinning op Qatar voor de achtste finale. Toch was het spel nog niet heel denderend te noemen. Kees Kist zag aan Oranje-zijde twee dissonanten die tegen Qatar uit de toon vielen.

Kist constateerde dat Dumfries, net als in de andere groepswedstrijden, opnieuw uit de toon viel. “Als we het hebben over een speler die dit toernooi nog niet lekker in zijn vel zit, dan is het Denzel. Waar uit zich dat dan in? Los van het feit dat zijn statistieken lang niet zo goed zijn als eerder in de Nations League, ergert hij zich aan tegenstanders, aan de scheidsrechter, aan alles eigenlijk.”

Volgens de oud-international komt Dumfries momenteel niet in zijn kracht. “We weten wat hij echt kan, maar waar hij normaal aanvallend overal bij betrokken is, is hij nu nergens bij betrokken. Ik vond hem ook dit keer niet zo goed.”

Davy Klaassen

Ook het optreden van Davy Klaassen kon Kist niet bekoren. “Deze man is vaak belangrijk met een eerste goaltje, maar tegen Qatar zat hij niet in zijn rol.” De oud-spits van AZ vond het dan ook niet de interland van de Ajax-middenvelder. “Je blijft een speler als Davy toch afmeten aan wat hij werkelijk kan en dat is veel meer dan we nu hebben gezien. Je zag het verschil toen Steven Berghuis in de ploeg kwam, meteen kwam er snelheid in en gebeurde er wat.”

Eindigt Nederland tegen VS in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Dumfries gepasseerd worden tegen de VS?

  • Ja, ik wil Frimpong wel eens zien
  • Nee, gewoon laten staan
2115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie