Opstellingen Utrecht-NEC: belangrijke subtopper in De Galgenwaard

Foto: Opstellingen Utrecht-NEC: belangrijke subtopper in De Galgenwaard

FC Utrecht ontvangt NEC zondagmiddag in de 26ste speelronde van de Eredivisie. Het onderonsje in de Domstad start 14.30 uur.

Opstellingen FC Utrecht-NEC in de 26ste speelronde van de Eredivisie

De week van Van der Maarel

Na de lange ongeslagen serie van liefst vijftien duels waren de afgelopen twee wedstrijden ronduit teleurstellend vanuit Utrechtse zijde. Na de nederlaag bij Ajax volgde een troosteloos gelijkspel tegen Almere City. Tegen NEC verwachten de thuisfans meer van hun ploeg. Voor Utrecht lijkt het de laatste kans om in de race te blijven voor plek vijf. Het gat naar Ajax is momenteel zeven punten en naar de Nijmeegse tegenstander van vandaag zes punten. Deze week ging het vooral over Mark van der Maarel, het clubicoon stopt na vijftien jaar als speler. Hij gaat verder in een andere functie binnen de club.

Zoals we gewend zijn dit seizoen neemt hij weer plaats op de bank. We zien de nodige wijzigingen bij Utrecht. Hidde ter Avest ontbreekt, terwijl Ryan Flamingo en Oscar Fraulo op de bank worden geposteerd. Het biedt de kans aan Niklas Vesterlund, Zidane Iqbal en Marouan Azarkan. Jens Toornstra lost Victor Jensen weer af.

Nijmegenaren geweldig op dreef

NEC verkeert in een uitstekende vorm; de laatste nederlaag dateert van 9 februari. De laatste vier officiële duels leverden telkens een overwinning op. De formatie van Rogier Meijer kan over Ajax heen, dat later vandaag in actie komt tegen Sparta Rotterdam. Smetje op de 2-0 overwinning van NEC op sc Heerenveen was het uitvallen van Tjaronn Chery, die er zondag niet bij is. Ervaren krachten als Lasse Schöne en Calvin Verdonk starten in de basis.

Wat gaat het worden?

  • Winst Utrecht
  • Winst NEC
  • Gelijkspel
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie