Opstelling PSV: Van Nistelrooy kiest WK-gangers

Foto: Opstelling PSV: Van Nistelrooy kiest WK-gangers

PSV sluit de eerste seizoenshelft van de Eredivisie af met een topper. Of een ‘toppertje’, want tegenstander AZ begon misschien heel goed aan de huidige editie van de Eredivisie, maar kende onlangs een flinke terugval…

De Eindhovenaren treden voor eigen publiek in het Philips Stadion aan met een logische opstelling. Oefenmeester Ruud van Nistelrooy stelt zijn WK-gangers, onder wie bijvoorbeeld de voorste driehoek Xavi Simons, Cody Gakpo en Luuk de Jong dus ‘gewoon’ op. De Oranje-klanten worden niet gespaard om bondscoach Louis van Gaal een handje te helpen.

PSV presteert de laatste tijd opperbest, maar Van Nistelrooy weet hij geen garanties heeft: “Die heb je nooit, ook in het leven niet. Je weet nooit wat morgen weer brengt. Dit is een topper, dan kan er altijd veel gebeuren. Er zijn altijd dingen waar je geen controle over hebt, zoals de zes minuten tegen FC Groningen. Sport is de focus houden. Elke dag je werk doen en zorgen dat je top bent als zaterdag om 21.00 uur het fluitje gaat.”

Karlsson, Odgaard, Pavlidis en meer

Op zijn persconferentie ging de coach ook nog eventjes in op het verval bij de tegenstander: “Qua resultaten gaat het misschien iets minder, maar het is niet zo dat het al heel lang heel slecht is. Hooguit een wedstrijdje of twee à drie. Met de kwaliteiten die zij hebben met spelers als Jesper Karlsson, Jens Odgaard, Vangelis Pavlidis, Dani de Wit, Jordy Clasie en Tijjani Reijnders hebben zij gewoon een topteam. Wij hebben dat ook en dan is het een geweldige wedstrijd.”

Philips Stadion

Eredivisie

12 november 2022

21:00

PSV Eindhoven
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 20:59.

Wat denk jij?

  • PSV wint
  • Dit wordt gelijk
  • AZ wint
188+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie