Openda beslist treffen met Eagles in Arnhems voordeel

Vitesse heeft het bezoek aan Go Ahead Eagles bekroond met een overwinning. De Arnhemmers mochten daarvoor Loïs Openda wel bedanken, die beide treffer voor zijn rekening nam

Go Ahead Eagles kan de punten wel gebruiken in de race om plaats acht in de Eredivisie, terwijl Vitesse al maanden niet in goede doen steekt. In Deventer rekende trainer Thomas Letsch voorin wel op de ingevingen van Loïs Openda, die direct gevaarlijk werd. Na tien minuten passeerde hij doelman Andries Noppert, maar raakte vervolgens de paal. Drie minuten later was het alsnog raak: Toni Domgjoni vond met een prachtige pass de Belgische aanvaller. Dit keer kon hij hem over de keeper heen liften: 0-1.

De gastheren drongen aan en misten een aantal mogelijkheden voor de gelijkmaker. In de 35e minuut kwam die alsnog. Spits Isac Lidberg mikte het leer in de korte hoek en verschalkte zo Markus Schubert. Zo gingen de elftal rusten met een 1-1 tussenstand. De Arnhemmers namen in het tweede bedrijf al snel weer het initiatief. Vooral in de lucht werd het gevaarlijk: Adrian Grbic, Patrick Vroeg en Openda wisten echter niet raak te knikken.

Over koppen én Openda gesproken: in de 69e minuut was het wéér raak. Riechedly Bazoer kwam met een puike voorzet op de proppen, waar de Belg wel raad mee wist: 1-2. De Eagles persten er nog een slotoffensief uit, waarmee de bezoekers af en toe konden counteren. Het leverde echter geen goals meer op. Zo wint Vitesse weer een keer, terwijl Eagles nu vooral moet hopen dat FC Groningen later op de zondag niet wint bij RKC Waalwijk.

Scoreverloop: 0-1 (13′) L.Openda, 1-1 (35′) I.Lidberg, 1-2 (69′) L.Openda