‘Ook deze PSV’er kan de stap naar de Premier League aan’

Foto: ‘Ook deze PSV’er kan de stap naar de Premier League aan’

De PSV’ers staan er goed op in Engeland. Na de grote transfer van Cody Gakpo naar Liverpool, vertrekt nu Noni Madueke naar Chelsea. Trainer Ruud van Nistelrooy denk dat Ibrahim Sangaré de volgende kan zijn.

“In deze vorm is Ibrahim een absolute sterkhouder”, zegt de oefenmeester over de Ivoriaanse middenvelder tegen Voetbal International, die wel verbeterpunten ziet voor de controleur. “Wél heeft Ibrahim af en toe nog moeite met communicatie en het aansturen van het team. Dat kan hij zeker nog toevoegen aan zijn spel en het is een punt waar we het met hem over hebben. Hij is bezig de Engelse lessen die hij volgt te intensiveren zodat hij zich verbetert in het aansturen of in het beter reageren als hij zelf wordt gecoacht.”

“Dat is geen vraag”

Van Nistelrooij weet dat Sangaré graag in de Premier League wil spelen. “Voor mij is het geen vraag of Ibrahim de Premier League aankan. Het is duidelijk dat hij het aankan. Maar ik ben wel met hem een soort uitdaging aangegaan omdat ik denk dat Ibrahim naar de top kan in Engeland. Het zou ook geweldig zijn in Italië of Spanje. Want ik zie daar nu spelers op zijn positie spelen van wie ik denk: Naar dat niveau gaat Ibrahim absoluut een gooi doen.”

De voorbije transferwindows werd Sangaré geregeld gelinkt aan Engelse clubs, vooral Premier League-middenmoters. Deze winter is het een stuk rustig om zijn persoon. De transferwaarde van Sangaré ligt volgens Transfermarkt momenteel rond de 35 miljoen euro. Hij bezit in Eindhoven nog een contract tot medio 2027.

Maakt Sangaré de eerste treffer tegen Vitesse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Sangaré de Premier League aan?

  • Zonder twijfel
  • Denk toch van niet
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie