Ontketende Haaland vaagt RB Leipzig met Manchester City volledig weg

Manchester City heeft dinsdagavond de kwartfinale van de Champions League behaald. Dankzij maar liefst vijf doelpunten van Erling Haaland legden de Engelsen RB Leipzig in eigen huis eenvoudig met 7-0 over de knie.

Vroege voorsprong Manchester City

Na het 1-1 gelijkspel in het heenduel moest de ploeg van Pep Guardiola aan de bak. Manchester City zette vanaf de beginfase veel druk op de Duitse opbouw en dat had succes. Gedurende het eerste kwartier vielen er nog geen doelpunten, maar daarna ging het snel. Na 22 minuten mocht Erling Haaland via een penalty de openingstreffer tegen de touwen aan jagen en negentien seconden later was de Noor opnieuw trefzeker, waardoor Manchester City binnen een half uur op een 2-0 voorsprong stond.

De twee vroege doelpunten zorgden bij de Engelse topclub duidelijk voor de nodige rust, terwijl RB Leipzig in de rest van de eerste helft nauwelijks gevaar kon stichten. Manchester City bleef veelal in balbezit en zocht de spelers tussen de linies. In de blessuretijd van de eerste helft was het daardoor opnieuw Haaland die scoorde, ditmaal tijdens een hoekschop. Daardoor zochten beide clubs met een 3-0 stand de kleedkamers op.

Afdroging voor RB Leipzig

In de tweede helft hoopte RB Leipzig terug in de wedstrijd te komen, maar die plannen konden al snel de vuilnisbak in. Binnen een paar minuten bracht İlkay Gündoğan de opponent namelijk in grotere problemen door de 4-0 binnen te werken. Manchester City bleef vervolgens voor de aanval kiezen en maakte nog voor het uur twee treffers erbij. Beide doelpunten kwamen van Haaland, waarmee hij zijn aantal in de wedstrijd op maar liefst vijf treffers zette.

RB Leipzig kon daardoor een pijnlijke avond niet voorkomen, al haalde het opgelucht adem dat Manchester City na de 6-0 een tandje terug schakelde. De Engelsen speelden de wedstrijd rustig uit, terwijl RB Leipzig nauwelijks tot kansen kwam. Manchester City maakte in de blessuretijd van de tweede helft nog de 7-0, waarmee de afdroging compleet was.

Scoreverloop: 1-0 (22′) Erling Haaland, 2-0 (24′) Erling Haaland, 3-0 (45+2′) Erling Haaland, 4-0 (49′) İlkay Gündoğan, 5-0 (53′) Erling Haaland, 6-0 (57′) Erling Haaland, 7-0 (90+2′) Kevin de Bruyne

Pakt Manchester City de Champions League?