OFFICIEEL: Sparta heeft gewenste aanvaller binnen

Foto: OFFICIEEL: Sparta heeft gewenste aanvaller binnen

Elias Hoff Melkersen komt de rest van het seizoen uit voor Sparta Rotterdam. De verrassing uit de Eredivisie huurt de Noorse spits van Hibernian, en wist daarbij een optie tot koop af te dwingen.

Sparta was al langer op zoek naar een offensieve versterking. In de 20-jarige Scandinaviër hebben ze die nu gevonden. “Na het vertrek van Mario Engels waren we op zoek naar eenzelfde type speler: een aanvaller met snelheid en een individuele actie, die ook aan de zijkant kan spelen. Elias kwam bij deze zoektocht op onze radar en heeft ons kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten”, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite van de huidige nummer zes van Nederland.

“Goede plek voor jeugd”

Melkersen is blij met de stap en denkt zich in Rotterdam-West goed te kunnen ontwikkelen. “Het is bekend dat de Nederlandse competitie een goede is voor jonge spelers. Joshua vertelde dat Sparta hier ook een goede plek voor is. Sparta staat er goed voor dit seizoen, ik hoop dat ik eraan kan bijdragen dat we goede resultaten blijven halen”, waarbij Melkersen verwees naar middenvelder Joshua Kitolano. Ze speelden in het verleden al samen in Noorse vertegenwoordigende elftallen.

Melkersen verkaste in de jeugd in eigen land naar Bodö/Glimt. Vervolgens werd hij nog twee keer verhuurd in zijn vaderland. Een jaar geleden maakte hij de permanente move naar Hibernian. Daar kwam hij tot 29 officiële duels, waarin drie keer het net werd gevonden. Op Het Kasteel zal hij normaliter fungeren als stand-in van landgenoot Tobias Lauritsen.

Denk je dat Kitolano de laatste goal scoort tegen Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede zet van Sparta?

  • Ja, geloof het wel
  • Heb mijn twijfels
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie