Heracles dendert door en doorbreekt negatieve reeks na 4 maanden

Voor het eerst sinds 12 januari heeft Heracles Almelo een uitwedstrijd gewonnen: op Het Kasteel werd erg knap Sparta Rotterdam verslagen. Heracles ging dankzij de eclatante 5-0 zege op AZ afgelopen midweek vol goede moed richting Spangen en maakte het helemaal waar.

Heracles zet stuntvorm door in Spangen en krijgt Sparta over de knie

Toch stonden de Almeloërs bij rust op een achterstand; Charles-Andreas Brym werd door de man in bloedvorm Pelle Clement weggestuurd, de vervanger van de geblesseerde Tobias Lauritsen rondde koel af achter goalie Michael Brouwer.

Drie minuten na de theepauze stond het echter weer gelijk dankzij Justin Hoogma en een kwartier voor tijd greep Heracles zelfs brutaal de voorsprong. Jizz Hornkamp scoorde zijn tiende van het seizoen dankzij voorbereidend werk van oud-Spartaan Mario Engels.

In de slotfase kreeg Sparta nog de nodige kansen op een gelijkmaker, maar die viel niet meer. Op de ranglijst blijft Sparta op plek 9 staan met 37 punten; Heracles volgt op positie 13 met nog maar 5 punten achterstand op de Kasteelheren.

Scoreverloop: 1-0 (42′) Charles-Andreas Brym, 1-1 (48′) Justin Hoogma, 1-2 (73′) Jizz Hornkamp