Officieel: Heerenveen heeft opvolger Sarr beet

Foto: Officieel: Heerenveen heeft opvolger Sarr beet

Sc Heerenveen heeft Daniel Karlsbakk overgenomen van Viking FK. De 19-jarige aanvaller moet in het Abe Lenstra Stadion Amir Sarr opvolgen. De Friezen brachten het nieuws dinsdag aan het eind van de middag via de officiële kanalen.

Heerenveen heeft drukke dagen achter de rug tijdens het einde van de winterse transferperiode. Sarr werd plots voor een stevig bedrag verkocht aan Olympique Lyon. De huidige nummer acht van de Eredivisie reageerde razendsnel met het binnenhalen van Karlsbakk. De Noor zet zijn krabbel onder een contract tot medio 2026 in Friesland. Het is (nog) onduidelijk hoeveel de clubleiding moet aftikken aan Viking FK. Na Jeffrey Bruma, Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort is Karlsbakk de vierde winteraanwinst voor de ploeg van Kees van Wonderen.

“Speler met veel potentie”

Technisch manager Ferry de Haan is blij met de komst van de aanvaller. “Hij is een speler met veel potentie, een jonge jongen die in het moderne voetbal past. Daniel heeft een hoge intensiteit, goede fysieke voorwaarden en snelheid. We verwachten dat hij zich hier uitstekend kan ontwikkelen. Daniel krijgt de komende maanden de tijd om zich hier aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en club”, klinkt het op de clubsite.

Karlsbakk wordt in Noorwegen gezien als groot talent. Hij speelde voor verschillende vertegenwoordigende elftallen in de jeugd. Vorig jaar in januari maakte hij transfervrij de overstap van Bryne FK naar Viking FK. In dertig officiële duels bleef de productiviteit wat achter met twee treffers en één assist. Heerenveen kijkt daar doorheen en zit in Karlsbakk een talentvolle aanvaller die zich nog kan ontwikkelen.

Goede zet van Heerenveen?

  • Ja, jongen met potentie
  • Ik wacht nog even af…
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie