Officieel: Groningen kan begeerde aanvaller eindelijk presenteren

Foto: Officieel: Groningen kan begeerde aanvaller eindelijk presenteren

FC Groningen heeft Oliver Antman gepresenteerd als vijfde winteraanwinst. De 21-jarige Finse aanvaller wordt de rest van het seizoen gehuurd van FC Nordsjaelland. De Trots van het Noorden wist een optie tot koop op te laten nemen bij de deal.

De Groningers meldden het nieuws dinsdag in de namiddag via de officiële kanalen. De komst van Antman kondigde zich al een aantal dagen aan. Nu is de huurtransfer definitief afgerond. De tweevoudig Fins international komt vooral in actie als rechtbuiten, daarnaast kan hij in het centrum ook als spits of nummer tien uit de voeten. Het is voor de vijfde keer deze winter dat Groningen zakendoet in Scandinavië. Eerder werden Matej Chalus, Mads Bech, Aimar Sher en Johan Hove al naar de Euroborg gehaald.

‘Eindelijk een opening’

“Oliver staat al vanaf oktober vorig jaar bovenaan op onze wensenlijst als het gaat om aanvallende versterkingen”, zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen. “In de afgelopen maanden was een overgang naar Groningen om verschillende redenen steeds niet haalbaar. Door aanhoudend te blijven informeren en doorlopend onze interesse in Oliver kenbaar te maken bij zijn club, de speler zelf en zijn management ontstond er afgelopen zondag alsnog een opening.”

Antman kwam in eigen land uit voor TiPS en IF Gnistan, waarna hij in 2018 bij Nordsjaelland terecht kwam. Nadat hij instroomde in de jeugd, maakte hij vervolgens de stap naar de hoofdmacht. In het voorbije seizoen wist hij zich niet vast in de basis te knokken. In 79 officiële duels bij de Deense club kwam hij tot twaalf treffers en vier assists.

Verrast Groningen tegen Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan hij Groningen aan goals helpen?

  • Denk het wel
  • Betwijfel het…
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie