Neymar schrijft in Saoedi-Arabië gigantisch bedrag bij

Foto: Neymar schrijft in Saoedi-Arabië gigantisch bedrag bij

Paris Saint-Germain is erin geslaagd om Neymar kwijt te raken. De aanvaller speelt de komende twee seizoenen voor Al-Hilal, waar hij jaarlijks een torenhoog bedrag op zijn rekening kan bijschrijven.

Vertrek naar Saoedi-Arabië

In 2017 maakte de Braziliaan nog de overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain, in de hoop dat hij de club de Champions League kon bezorgen. Met Kylian Mbappé en Lionel Messi deed Neymar afgelopen voetbaljaar opnieuw een poging, maar buiten het nationale succes lukte het hem niet om aan de verwachtingen te voldoen.

De kritiek op Neymar werd dan ook groter. De nieuwe hoofdtrainer Luis Enrique zag het een stuk minder zitten in de kwaliteiten van de buitenspeler en besloot met Paris Saint-Germain aan te sturen op een vertrek. Het was echter lang de vraag welke club bereid zou zijn om een hoge transfersom op tafel te leggen.

Al-Hilal had wel oren naar zijn komst, waardoor hij de komende jaren in Saoedi-Arabië speelt. De vereniging legt naar verluidt 90 miljoen euro op tafel, waarbij hij op een salaris van 80 miljoen euro per jaar kan rekenen. Bij zijn nieuwe club komt hij Malcom, Rúben Neves, Sergej Milinkovic-Savic en Kalidou Koulibaly tegen.

Record voor Neymar

De 31-jarige Neymar zet met de transfer een record op zijn naam. Nog nooit leverde een speler zoveel transfergeld op in zijn leven. Eerder vertrok hij voor 88 miljoen euro naar Barcelona en tekende hij voor 222 miljoen euro een contract in Parijs. Met de 90 miljoen euro die hij deze zomer oplevert, komt hij op de 400 miljoen euro uit.

Maakt Neymar een begrijpelijke keuze?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
259+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie