NEC voelt druk toenemen: “Wordt daar niet onrustig van”

Foto: NEC voelt druk toenemen: “Wordt daar niet onrustig van”

NEC kent een uitermate belabberde start van het seizoen. De Nijmegenaren werkten een solide voorbereiding af, maar gingen in de competitieduels met Excelsior (3-4) en Heracles Almelo (2-1) onderuit. Daardoor neemt de druk al vroeg toe op de spelers en NEC-trainer Rogier Meijer.

NEC verliest voor tweede keer op rij

NEC had meer gehoopt van de openingswedstrijd tegen Excelsior, maar ging verrassend genoeg met 3-4 onderuit. In de uitwedstrijd tegen Heracles was er hoop op herstel en dat leek ook in de maak na de 0-1 van Koki Ogawa. Desondanks draaide de promovendus nog de wedstrijd om via Emil Hansson en Anas Ouahim, waardoor de tweede nederlaag voor NEC een feit werd.

NEC-trainer Meijer verscheen na afloop van de verloren wedstrijd dan ook met een teleurgestelde blik voor de media. “Vorige week was gezien het spel en de late tegentreffer een grotere klap, als je dat mag zeggen, maar dit is weer teleurstellend. Heracles had meer de bal, zonder echt kansen te creëren.” Volgens Meijer greep zijn ploeg op bepaalde momenten niet adequaat genoeg in. “Op twee momenten in de wedstrijd verdedigen we niet goed en krijgen we twee goals tegen. Dat was bijzonder vervelend en onnodig. Daarna deden we er nog alles aan om de 2-2 te maken, maar dat lukte niet.”

Nog geen paniek bij NEC

Meijer zag na afloop in de kleedkamer dat zijn spelers er volledig doorheen zaten. “De spelers hebben alles gegeven en dan moet je ook geluk hebben in de eindfase. Dat hadden we niet. We moeten ons er weer bovenop vechten. We hadden gedacht dat we verder waren dan dit, maar de cijfers liegen niet. Dat is dus nog niet zo. Maar nee, ik word daar niet onrustig van. We hebben deze week goed gewerkt met elkaar en ik denk niet dat we iets hebben aan een trainer die onrustig is.”

Ook bij verdediger Bram Nuytinck is er nog geen paniek, die vindt dat de NEC-selectie genoeg kwaliteit herbergt. “Maar het moet er ook uit gaan komen. Ik kan wel blijven roepen, zonder resultaat zijn woorden helemaal niks. We moeten het laten zien. We hebben wel een stapje gezet ten opzichte van vorige week, want tegen Excelsior was het heel slecht. Dit zijn tegenstanders die voor ons heel interessant zijn, maar we verliezen nu twee keer. Terwijl we hier juist punten moeten pakken. Maar zorgen zijn er niet. Met zorgen maken we het onszelf nu alleen maar moeilijker.”

Moet NEC afscheid nemen van Meijer?

  • Ja, zo snel mogelijk
  • Nee, gewoon even de tijd geven
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie