‘Mogelijk einde seizoen voor Noppert’

Foto: ‘Mogelijk einde seizoen voor Noppert’

Andries Noppert moest al een paar weken geblesseerd toekijken bij sc Heerenveen. De doelman, die tijdens het WK zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, moet langer dan verwacht vanaf de zijlijn toekijken.

Terugkeer Andries Noppert onbekend

De Leeuwarder Courant schrijft dat het onzeker is wanneer de doelman precies terug kan keren onder de lat van het Abe Lenstra Stadion. Volgens trainer Kees van Wonderen gaat het herstel de goede kant op. Een datum prikken durft de coach echter niet aan.

“Het zijn nog maar acht speelronden. Als het nog meer tijd nodig heeft, dan kan het zijn dat hij pas helemaal aan het einde van het seizoen terugkeert”, zei Van Wonderen tegen Voetbal International. In dat slechtste geval is de appel extra zuur voor Noppert, die na zijn WK-optredens de interesse in zijn diensten zag groeien.

Volgens Van Wonderen is er echter geen reden tot grote wanhoop. “Of dat hij in het slechtste geval zelfs helemaal niet meer speelt. Dat kan ik niet uitsluiten. Laten we hopen op een positiever scenario en dat Andries over een paar weken in elk geval weer met de groep kan trainen.”

Naast Noppert staat er voor Heerenveen ook een vraagteken achter Joost van Aken. De centrale verdediger raakte in het oefenduel met Vitesse geblesseerd. Ook daarover heeft Heerenveen nog geen duidelijkheid.

Van Wonderen: “De eerste berichten zijn dat de schade mee lijkt te vallen. Maar dat moeten we afwachten. Ik heb Joost zelf nog niet gesproken. Hij zal ongetwijfeld een blessure hebben. Laten we vooral hopen dat het niet dramatisch is.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie