Mislintat wijst critici terecht: “Zeven jongens”

Foto: Mislintat wijst critici terecht: “Zeven jongens”

Sven Mislintat weerspreekt de lezing dat jeugdspelers van Ajax geen kans meer krijgen. Rond het competitieduel met Fortuna Sittard (0-0) maakte de directeur voetbalzaken gehakt van die lezing.

Ajax-directeur ziet voldoende ruimte voor talenten

In het bijzijn van Voetbal International verklaarde Mislintat: “De stelling dat spelers uit onze academie weinig kansen krijgen begrijp ik niet zo goed. Tijdens de eerste duels van dit seizoen hebben er zeven jongens uit onze opleiding gespeeld. We hebben Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine, Jorrel Hato en Silvano Vos. Steven Bergwijn en Branco van den Boomen zijn jongens uit de opleiding die later weer terug naar Ajax gekomen zijn.”

De Duitser is nog niet klaar: “Verder hebben we het contract van Kian Fitz-Jim (verhuurd aan Excelsior, red.) verlengd, hebben we Youri Baas verlengd en verhuurd (NEC, red.), krijgen Kristian Hlynsson en Mika Godts kansen. We hadden ervoor kunnen kiezen om Davy Klaassen te vervangen, maar in plaats daarvan houden we die plek open voor onze jonge spelers. Francisco Conceicão hadden we kunnen vervangen, maar we willen ook een opening bieden aan Amourichi van Axel-Dongen.”

“We beslissen weloverwogen en zullen altijd in de gaten houden welke jeugdspelers we kunnen promoveren om door te ontwikkelen, maar uiteindelijk gaat het wel om presteren. De deur staat voor een aantal talenten open, maar hun prestaties zullen uiteindelijk bepalen hoever ze komen. Want of het een speler uit Scandinavië, de Ligue 2 of jeugd van Ajax is, maakt niet uit, want het gaat om kwaliteit en presteren. Jorrel Hato, tot nu toe een van de beste spelers dit seizoen, is daarvan een mooi voorbeeld”, aldus Mislintat.

Krijgt de Ajax-jeugd voldoende kansen?

  • Ja
  • Nee
1814+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie