‘Miljoenenklappers voor Feyenoord’

Foto: ‘Miljoenenklappers voor Feyenoord’

Feyenoord lijkt een drukke transferzomer te wachten. Volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam kan er een flinke exodus verwacht worden. De Feyenoord-watcher verwacht dat zeker vijf bepalende spelers komende zomer vertrekken uit Rotterdam.

Toptransfers lonken voor Feyenoord-sterkhouders

Bij Voetbal International schetst Krabbendam dat er bij Feyenoord komende zomer veel gaat gebeuren en dat het haast zeker lijkt dat in ieder geval Santiago Giménez gaat vertrekken. “Feyenoord wil hem graag verkopen. Giménez staat ervoor open en de club op haar beurt heeft de Japanse spits Ayase Ueda al voor gefinancierd voor negen miljoen euro. De transferwaarde van Giménez zal na zijn goal in een topwedstrijd wel weer iets zijn gestegen.”

Ook liggen er volgens Krabbendam transfers in het verschiet voor Mats Wieffer en Dávid Hancko. “Het is niet gedurfd in te zetten op een vertrek van het duo in de zomer. Hancko en Wieffer hebben dan hun tweede seizoen bij Feyenoord erop zitten, zijn kampioen geworden, hebben Champions League gespeeld en wie weet ook de KNVB-beker toegevoegd aan hun palmares.”

Daarnaast stelt de Feyenoord-watcher dat ook Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman rijp zijn voor een transfer. “Ditzelfde geldt voor de multifunctionele Lutsharel Geertruida, die in de Eredivisie nauwelijks een overtreding nodig heeft om op de been te blijven. Linksback Quilindschy Hartman staat na een sterke campagne in de Champions League ook al op de radar van Europese topclubs.”

Feyenoord gaat cashen voor topspelers

Krabbendam verwacht dan ook dat Feyenoord uitstekende zaken gaat doen voor de portemonnee. “Alles bij elkaar opgeteld kan Feyenoord flink gaan cashen tijdens de komende transferwindow. Insiders weten dat de club intern ook al volop bezig is met de invulling van de selectie. Los van dat die kwalitatief van goed niveau moet zijn, blijkt dat de club óók kwantitatief nog wel een stap mag maken.

Volgens Krabbendam was het in Eindhoven goed te zien dat het bij Feyenoord het vooral op dezelfde groep spelers neerkomt. “Feyenoord loopt op zijn laatste benen. Waar PSV met Tillman, Til en Mauro Júnior frisse krachten kan opstellen bij de absentie van basisspelers, krijgt bij Feyenoord een jonge middenvelder, Milambo, dus de voorkeur boven een dure aankoop (Ivanusec). Dat zegt niet alleen iets over de hiërarchie, de kwaliteit en het aankoopbeleid bij Feyenoord, maar ook waarom PSV dit jaar de Rotterdammers aflost als kampioen van Nederland.”

Wie gaat het meeste opleveren?

  • Gimenez
  • Hancko
  • Hartman
  • Geertruida
  • Wieffer
531+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie