Milik redt Juve met late vrije trap tegen Dessers

Juventus heeft in de absolute slotfase puntenverlies voorkomen tegen Cremonese. Bij de competitiehervatting leek het duel doelpuntloos te eindigen, maar wist Arek Milik in de blessuretijd zijn ploeg alsnog de drie punten te bezorgen.

Juve begon het seizoen erg matig, maar door zes overwinningen op rij werd 2022 toch goed afgesloten. Tegen laagvlieger Cremonese was de opdracht duidelijk: alleen een zege telde. De nummer zeventien van de Serie kon ook wel een resultaat gebruiken, doordat concurrenten Sampdoria en Spezia eerder op de dag al respectievelijk een overwinning en een gelijkspel neerzetten. Bij beide ploegen stond er een voormalig Eredivisie-spits in de basis: oud-Feyenoorder Cyriel Dessers versus ex-Ajacied Arek Milik.

De brutale thuisploeg kwam in de beginfase op voorsprong, maar er ging een streep door de 1-0 van Emanuele Valeri. Door de arbitrage werd buitenspel geconstateerd. Dessers was even later ook dichtbij het openingsdoelpunt, nadat hij doelman Wojchiech Szczesny had omspeeld schoot hij echter op de paal. In het tweede bedrijf waren de kansen er vooral voor Juventus. Filip Kostic, Adrien Rabiot en Moise Kean hadden het vizier echter niet op scherp.

Reddende engel Milik

Het duel leek te eindigen in 0-0, maar in de blessuretijd wist Milik toch nog de beslissing te forceren. Een vrije trap van een behoorlijke afstand schoot hij via de binnenkant van de paal binnen. Door deze drie punten staat Juventus weer wat steviger op de derde plaats. Het gat naar Napoli bedraagt zeven punten, de koploper komt vanaf in actie in de topper tegen Internazionale.

Scoreverloop: 0-1 (90+1′) A.Milik

Maakt Juve stiekem nog kans op de titel?