Met bijna miljoen verlies kampend Roda JC huurt Jesse Schuurman

Foto: Met bijna miljoen verlies kampend Roda JC huurt Jesse Schuurman

Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC heeft vorig seizoen negen ton verlies gedraaid. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Limburgse club, ingezien door SoccerNews.nl.

Door een zogeheten agiostorting van de Phoenix-groep, die de Kerkraadse club eerder al van de ondergang redde, blijft een nettoverlies van twee ton over. Belangrijkste redenen hiervoor zijn niet behaalde sponsortargets en recettes die achterbleven in verband met de toen geldende coronamaatregelen waardoor ook Roda de thuiswedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion zonder publiek moest spelen.

De Kerkradenaren denkt dit seizoen af te stevenen op een verlies van zes ton. Het negatief eigen vermogen van de Kerkraadse club zal medio 2023 miljoen euro bedragen. De top van Roda verwacht desondanks dit seizoen geen liquiditeitsproblemen. Dit wordt voornamelijk gerealiseerd doordat er afspraken zijn gemaakt onder andere de Stichting Phoenix, waarin steenrijke regionale ondernemers zitten, omtrent dekking van de exploitatie.

Op sportief gebied zijn de prestaties van Roda JC op dit moment vaak nog te wisselvallig. De Limburgers hebben op papier een aardige selectie, met daarin topscorer van de KKD Dylan Vente, maar een plekje in de top de Keuken Kampioen Divisie zit er vooralsnog zeker niet in.

De vorige week aangestelde trainer Edwin de Graaf, ex-prof van onder andere Feyenoord, Excelsior, NAC en het Schotse Hibernian FC, heeft onder andere als opdracht meegekregen om deelname aan de play-offs af te dwingen.

De Graaf kon maandag Jesse Schuurman als winterse versterking verwelkomen. De 24-jarige middenvelder wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van De Graafschap. Hij doorliep eerder de jeugdopleiding van Vitesse.

Goede aanwinst?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie