Messi spreekt WK-ambities uit

Foto: Messi spreekt WK-ambities uit

Lionel Messi hield vorig seizoen voor het eerst in zijn carrière een prijs voor Argentinië boven zijn hoofd. De legendarische buitenspeler heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt, inclusief een Copa America. Een wereldbeker ontbreekt nog.

In gesprek met Diario Olé sprak Messi over het aankomende toernooi. Het WK in Qatar wordt zijn vijfde WK, maar nog nooit lukte het Messi om met de wereldbeker in zijn handen te eindigen. Dat is nog steeds dé ultieme droom voor de inmiddels 35-jarige vleugelaanvaller.

Eerst blikt de Argentijn terug op zijn eerste eindronde. “In de eerste (WK 2006, red.) was ik erg jong. Ik heb ervan genoten en tegelijkertijd had ik de onschuld om te willen spelen, om meer te willen.”

In 2014 had de aanvaller al een veel grotere rol bij de nationale ploeg. Met Messi haalde Argentinië de finale, waar Duitsland met 1-0 te sterk bleek. “Dat was een onvergetelijke ervaring waar ik veel van heb genoten, daar werd het me meer dan ooit duidelijk dat het allerbelangrijkste is dat er een sterke en verenigde groep op het veld staat. Dat leidt je naar topresultaten.”

De komende eindronde in Qatar is mogelijk de laatste keer dat Messi op dit podium kan schitteren. De 35-jarige aanvaller ziet voldoende kansen. “Vandaag voel ik veel overeenkomsten tussen deze groep en die in 2014.”

De ervaringen die het team opdeed in de gewonnen Copa America zijn volgens Messi belangrijk tijdens het komende WK. “We hebben intussen geleerd hoe we het WK goed kunnen beginnen. Als je die eerste wedstrijd kan winnen, zegt dat veel over de rest van het WK. Dan kan alles.”

Desalniettemin beseft Messi dat de concurrentie om de gouden cup enorm is. “Hoewel we grote verwachtingen hebben, zijn we ook realistisch. We spelen zeer goed voetbal momenteel, maar tegelijkertijd weten we dat het een WK is. Alle details moeten kloppen, ieder foutje kan fataal zijn. We zullen vechten als leeuwen, maar weet dat we niet van meet af aan kampioen zullen worden zoals vele Argentijnen denken.”

Wordt Argentinië wereldkampioen?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie