Messi haalt uit naar ‘provocerend’ Oranje

Foto: Messi haalt uit naar ‘provocerend’ Oranje

Lionel Messi is het niet eens met de vele kritiek die is geleverd op het gedrag van het Argentijns nationaal elftal tijdens het WK in Qatar. De aanvaller, die het WK won met Argentinië, vindt dat er met twee maten gemeten wordt. Daarbij verwijst Messi juist naar het gedrag van het Nederlands elftal.

Na een zinderende kwartfinale schakelde Argentinië Oranje uit na het nemen van strafschoppen. Het heetgebakerde duel werd gekenmerkt door veel opstootjes, onsportief gedrag en tal van kaarten. Tegenover Olé laat Messi weten het niet eerlijk te vinden dat Argentinië als enige de zondebok krijgt toegeschoven. “Ik vind het oneerlijk dat mensen ons een gebrek aan fair play verwijten, gewoon omdat het niet waar is.”

Schuldig Oranje

Volgens Messi heeft zijn ploeg zich juist goed gedragen en er keihard voor gewerkt. Volgens de Argentijnse superster is de kritiek vooral ontstaan na de wedstrijd tegen Oranje. “Maar niemand zegt iets over wat er voor de wedstrijd is gebeurd, wat er tijdens de wedstrijd gebeurde en wat er zich voordeed tijdens de strafschoppenserie. De provocatie kwam juist van de Nederlande spelers. Juist zij hadden geen enkele vorm van fair play.”

Messi stelt dat de Oranje-internationals zich ook tijdens de penaltyserie misdroegen. “De Nederlanders waren tijdens de strafschoppen druk met ons bezig en probeerden ons uit de concentratie te halen.” Het stoort de Paris Saint-Germain-aanvaller dan ook dat niemand daar over heeft gesproken, maar alleen maar over het gedrag van de Argentijnen. “Ik denk dat we het hele plaatje moeten bekijken en dan pas commentaar moeten geven. Dan zullen we vaststellen dat wij er gewoon alles aan hebben gedaan om dit toernooi te winnen.”

Welk land vond jij onsportiever?

  • Argentinië
  • Nederland
766+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie