Messi doorbreekt stilzwijgen: “Aanpassing in Miami makkelijker dan bij PSG”

Foto: Messi doorbreekt stilzwijgen: “Aanpassing in Miami makkelijker dan bij PSG”

Inter Miami kan zaterdag voor het eerst in de clubhistorie een prijs winnen. Het dankt daarvoor Lionel Messi, die indrukwekkend is begonnen aan zijn avontuur in de Verenigde Staten. De Argentijnse wereldkampioen heeft zich snel aangepast aan zijn nieuwe leven in Miami en beleeft het positiever dan zijn periode bij Paris Saint-Germain. “Dit is de plek waar ik heen wilde.”

Persconferentie met Lionel Messi

Voor het eerst sinds zijn aankomst in Miami schoof Messi donderdagmiddag (lokale tijd) aan voor een persconferentie. In aanloop naar de finale van de Leagues Cup tegen Nashville kreeg de media de kans om de zevenvoudig Gouden Bal-winnaar te ondervragen. Het ging verrassend weinig over de wedstrijd, des te meer over zijn aanpassing in Miami. “Goedemiddag. Horen jullie mij?”, opende de nieuwe aanvoerder van Inter Miami. Via een oortje werden de Engelstalige vragen voor hem vertaald.

Er werd afgetrapt met de belangrijkste vraag: hoe verloopt de aanpassing in Miami? “Het is snel gegaan”, antwoordde Messi. “We zijn er pas anderhalve maand, dus ik moet nog steeds wennen. We hebben nog niet het huis gevonden waar we voor langere tijd gaan wonen. Maar voor de rest is het makkelijk verlopen. De mensen van de club, de fans en de mensen die ik op straat elke dag tegenkom hebben me warm ontvangen. De stad is spectaculair en ik geniet elke dag van het leven hier. Ik kan hier rustig wonen en gelukkig zijn.”

Dezelfde vraag komt een paar keer in een andere vorm terug. Een journalist merkt op dat Messi in Miami veel steun krijgt van de supporters, terwijl hij bij Paris Saint-Germain werd bekritiseerd. Messi legt uit dat de transfer dit keer meer zijn eigen keuze was. “Dit is de plek waar ik heen wilde. We hebben de tijd genomen om een beslissing te maken. Het ging niet van de ene op de andere dag. Daardoor was het makkelijker. Mijn vertrek naar PSG was niet mijn beslissing. Ik wilde Barcelona niet verlaten. Ik moest weg uit de stad waar ik bijna mijn hele leven heb gewoond en ik moest me aanpassen aan Frankrijk, de stad Parijs en het sportieve plaatje. Dat was moeilijk. In Miami maak ik het tegenovergestelde mee.”

Eerste prijs

De komst van Messi heeft veel impact gehad op Inter Miami, dat ineens meedoet om de prijzen. De Argentijn scoorde negen keer in zijn eerste zes wedstrijden en leidde zijn ploeg naar de finale van de Leagues Cup. Nu kan de club van David Beckham voor het eerst een prijs winnen. “Het zou geweldig zijn voor mijzelf en alle mensen die fan zijn van Inter Miami. We willen groeien en een prijs zou daarbij helpen. Dit is een jonge club, die nog niet zo lang bestaat. De eerste prijs winnen zou mooi zijn voor iedereen.”

Messi heeft nog geen punt achter de laatste zin gezet of de perschef van Inter Miami bedankt de media voor hun aanwezigheid. Na vijftien minuten stapt Messi weer van het toneel af. Zaterdag kan hij zijn voeten laten spreken in de Leagues Cup-finale tegen Nashville.

Had je verwacht dat Messi meteen zoveel zou scoren in Amerika?

  • Ja, het niveau is daar lager.
  • Nee, ik wist niet wat ik moest verwachten.
522+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie