‘Maurice Steijn saboteerde bij Ajax’

Foto: ‘Maurice Steijn saboteerde bij Ajax’

Maurice Steijn heeft aangestuurd op een breuk met Ajax. Die conclusie trekken Mike Verweij en Valentijn Driessen, die daarmee refereren aan de eis om assistent-trainer Hedwiges Maduro en Steven Berghuis weg te sturen.

Driessen ziet vooropgezet plan

Steijn werd in de loop van maandag ontslagen door Ajax. De Telegraaf onthulde nadien dat de Hagenaar kon aanblijven, maar hij wilde dan wel af van Maduro en Berghuis. Die wens werd niet ingewilligd door de clubleiding en daarop werd besloten om de samenwerking te beëindigen. Het journalistenduo denkt dat het een vooropgezet plan was van de Hagenaar.

De krant sprak met vijftien personen binnen Ajax over de kwestie, maar volgens Mike Verweij behoorde Steijn daar niet bij. “Hij wilde er niet op reageren”, aldus de Ajax-watcher in Kick-Off. “Mensen zeggen, en Berghuis suggereerde het ook, dat dit één op één uit de koker van Maurice Steijn komt. Dat is natuurlijk gewoon onzin. Zo’n verhaal breng je als je het vanuit heel veel verschillende kanten hoort.”

Driessen haakt in: “Ik heb wel sterk het idee, maar dat hebben we niet boven water kunnen krijgen, dat Maurice Steijn dit bewust heeft gedaan. Als je vraagt om de sterspeler die vijf of zes miljoen euro waard is en de assistent-trainer die voor zes ton is weggehaald bij Almere City en een dik contract heeft gekregen, dan kun je niet verwachten dat een bestuur van Ajax zegt: wij kiezen voor de trainer die nauwelijks punten haalt en geen elftal kan neerzetten. Dat gaat er bij mij niet in.”

Ontslagen Steijn niet naïef

“Dat wist Maurice Steijn ook”, vervolgt Driessen. “Hij loopt lang genoeg mee in de voetballerij om te weten dat Ajax nooit aan die eis zou voldoen, dus ik heb wel sterk het idee dat hij dit erin heeft gebracht om toch op de een of andere een breuk te forceren. Als hij zelf die breuk had veroorzaakt door te zeggen: ik stap op. Dan sta je qua afkoopsom niet sterk. Ik heb het idee, en dat hebben we niet uit de gesprekken kunnen opmaken, dat hij dit bewust zo heeft gespeeld.”

Driessen kan zich inbeelden dat Steijn zich verraden voelt door Maduro en Berghuis. Een alternatief was ook mogelijk, maar stelt de chef voetbal: “Ik denk dat hij voor zichzelf het idee had: ik krijg deze trein niet meer op gang, dus dan moet ik weg. De straatvechter die hij was met Sven Mislintat, blijft hij. Er gaan dan wel mensen met hem mee die naar zijn inzicht aan zijn stoelpoten hebben gezaagd.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
2086+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie