‘Maradona is een religie, Messi de beste ooit’

Foto: ‘Maradona is een religie, Messi de beste ooit’

Lionel Messi pakte zondagavond de wereldtitel met Argentinië. Na een zinderende finale werd Frankrijk verslagen na het nemen van strafschoppen. Door het winnen van het WK evenaarde Messi daarmee Maradona, die zijn land eerder ook naar een wereldtitel wist te leiden. Toch vindt Wim Kieft het lastig te zeggen wie nu de allergrootste is.

In zijn column in De Telegraaf stelt Kieft dat het moeilijk is om te zeggen wie de beste is en wie de grootste. Een vergelijking die volgens de oud-international niet eerlijk is naar beiden toe. “De carrière van Messi heeft veel langer geduurd en hij heeft veel meer gewonnen. Maradona heeft eigenlijk maar vijf, zes jaar aan de wereldtop gestaan. Van 1985 tot 1990, met de gewonnen wereldtitel in 1986 in Mexico en de verloren finale vier jaar later in Italië tegen Duitsland. Daarna ging het snel bergafwaarts door onder meer z’n veranderende levensstijl en z’n drugsgebruik, waardoor hij halverwege het WK 1994 in Amerika zelfs het toernooi moest verlaten.”

Volgens Kieft is er ook een groot verschil waarneembaar in beide karakters van de spelers. “Maradona wordt in Argentinië beschouwd als een religie, opgehangen aan zijn gigantische uitstraling en levensverhaal. Terwijl Messi wordt gezien als de beste Argentijnse voetballer ooit.”

Bepalende Messi

De voetbalanalist is van mening dat Argentinië zonder Messi de wereldtitel niet had gewonnen. “Hij speelde de finale zoals we van hem gewend zijn dit toernooi. Als de grote spelbepaler van Argentinië en afmaker. Want afgelopen maand moest toch wel heel veel van hem komen.” Daarnaast zag Kieft nog een grote uitblinker aan de kant van de Argentijnen. “Alhoewel hij in de finale een fantastische Angel di Maria aan zijn zijde had. Evenals Messi volledig klaargestoomd voor dit WK, maar toch kampend met blessures, was hij het eerste uur ongrijpbaar. Hij leidde veel van de aandacht op Messi af. Je zag na zijn vervanging dat de dreiging in de diepte weg was bij de Argentijnen en ze alleen nog maar achteruit konden lopen.”

Wie is volgens jou de beste?

  • Messi
  • Maradona
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie