Manchester United vs Leicester: haalt United wel Europees voetbal?

Foto: Manchester United vs Leicester: haalt United wel Europees voetbal?

Het gaat echt niet goed met Manchester United. Ralf Rangnick en zijn manschappen werden al uitgeschakeld in de Champions League door Diego Simeone en zijn krijgers en ook in de Premier League gaat het niet voortreffelijk. Ze staan momenteel op een schamele zesde plaats, nog nét goed voor een Europees ticket, al zij het voor de Conference League. Dat ligt natuurlijk onder de ambities van de club en de verwachtingen van de supporters, maar de realiteit is bitter op dit moment. Ook Leicester moet zijn fans teleurstellen na enkele uitstekende seizoenen, al zijn ze de jongste weken wel aan het klimmen in de rangschikking en staan ze ondertussen opnieuw in de linker tabelhelft. 

Manchester United: problematisch 

Bij Manchester United loopt op dit moment bijna niets zoals het zou moeten lopen. Europees is het matige avontuur op z’n einde gekomen tegen een matig Atlético en in de competitie leeft het van onverwachte en sporadische overwinningen, vaak geïnspireerd door een bij vlagen geniale Cristiano Ronaldo. Deze overwinningen doen deugd, zeker als het tegen een rechtstreekse tegenstander is voor een Europees ticket zoals The Spurs, maar tonen meteen een dieper probleem aan: er is geen consistentie in het spel en in de resultaten. 

Er wordt met name gekeken naar de kwaliteit van enkele individuen in de ploeg. Dan mag je gerust denken aan Harry Maguire. Hij krijgt het op dit moment zwaar te verduren bij zowel de eigen fans als de media. Elke fout die hij maakt, elke domme tackle, loopbeweging, terugspeelpass… Noem maar op, wordt gepost op sociale media en van de nodige commentaar voorzien door de plaatselijke voetbalkenner. Of dat terecht is, laat ik aan de lezer over, maar het is een opvallende trend die mogelijks meer kwaad dan goed doet op dit moment voor de prestaties van de kapitein. 

Leicester: goede onderlinge resultaten 

Leicester verloor al meer dan een jaar niet meer van Manchester United. In 2021 zijn er drie onderlinge duels gespeeld, waarvan Leicester ze maar liefst allemaal won. De meest indrukwekkende, of toch degene met de hoogste spektakelwaarde, was die van eerder dit seizoen. Leicester maakte een achterstand goed en won de wedstrijd met 4-2. Youri Tielemans zijn goal was vooral belangrijk, aangezien het de gelijkmaker was die de weg plaveide om erop en erover te gaan. Ook in de andere duels was hij belangrijk. In die drie wedstrijden scoorde hij namelijk twee keer en gaf hij een assist. 

De laatste tijd gaat het iets beter met de nog steeds zeer jonge Belgische middenvelder. Met zijn 24 jaar heeft hij toch al een indrukwekkende Premier League carrière achter de rug. De laatste twee seizoenen speelde hij ei zo na elke wedstrijd. Hij is elk seizoen in de Premier League betrokken geweest bij minstens acht goals. Ook al worden zijn prestaties dit seizoen iets minder gesmaakt, het respect voor wat hij de vorige jaren op de mat heeft gelegd op zeer jonge leeftijd gecombineerd met zijn werklust en drive om beter te worden, maken van hem een publiekslieveling. Brendan Rodgers weet dat wel, maar probeert Tielemans toch meer te prikkelen dit seizoen door hem af en toe op de bank te posteren. 

Wedtip: Leicester wint of speelt gelijk 

Leicester speelt op dit moment beter voetbal dan Manchester United en verkeert bovendien in een betere vorm. Enkele sleutelspelers zijn bovendien terug zoals Castagne en Justin, wat een enorme boost kan geven aan zowel het verdedigende als aanvallende vermogen van de ploeg. Maddison verkeert trouwens in een bloedvorm voor de goal, want hij wist al acht keer te scoren. Ik denk dat het kwaliteitsverschil met Manchester United echt niet zo groot is als de bookies afbeelden. Dat Leicester wint of gelijkspeelt heeft momenteel een odd van 2,60. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Vind je dat de massale kritiek op Maguire terecht is?

  • Ja
  • Nee, hij blijft nog steeds een mens
4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:03
1+
Van Ginkel wil doorvoetballen: ‘In Arnhem is die kans niet groot’
09:46
4+
Edgar Davids over Marten de Roon: ‘Belangrijk dat hij er staat’
09:30
32+
Jerdy Schouten trots op persoonlijke prijs: ‘Kwam naar PSV om te winnen’
09:16
32+
FC Barcelona-legend mogelijke opvolger Xavi
08:52
16+
Galavoorstelling in de Serie A: ‘Reclame voor het voetbal’
08:35
32+
Ajax dit seizoen toch niet zonder prijzen na bekerwinst
07:49
306+
Johan Boskamp gelooft niks van Ronald Koeman verhaal: ‘Rot op, joh!’
07:29
23+
Vincent Kompany ontvangt belletje van Bayern München: ‘Op het lijstje’
18:49
1049+
Van Dijk doet Slot alvast een belofte bij Liverpool-komst
18:30
0+
Babangida laat voor het eerst van zich horen na zeer heftig ongeval
18:10
214+
Feyenoord en Liverpool bevestigen overstap succescoach Arne Slot
17:49
47+
Wirtz als beste speler Bundesliga in voetsporen van grootheden
17:30
120+
Timber legt uit waarom hij vindt dat Arsenal de titel verdiende
17:11
220+
Ajacied troeft PSV’er af, grote Argentijnse verrassing
17:00
1142+
PSV opent kansrijke onderhandelingen met Excelsior
16:45
1117+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
16:42
5035+
Ajax gooit roer om met transfers
16:09
2668+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
15:57
87+
Ten Hag volgt Van Gaal, 100 MILJOEN-wedstrijd! | SN Update #17
15:45
6662+
Bizar ‘Antony-nieuws’ uit Manchester
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie