Jerdy Schouten trots op persoonlijke prijs: ‘Kwam naar PSV om te winnen’

Foto: Jerdy Schouten trots op persoonlijke prijs: ‘Kwam naar PSV om te winnen’

Het AD houdt ieder jaar haar eigen spelersklassement, de winnaar van dit jaar: Jerdy Schouten. De solide verbinder op het middenveld van PSV stal de harten van zijn fans, maar ook van andere Eredivisievolgers. Hij maakte de stap naar PSV vol vertrouwen en met het doel om prijzen te winnen, zijn ambities werden werkelijkheid.

Logischerwijs was dit seizoen Luuk de Jong met zijn statistieken of Joey Veerman met geweldige passjes de showsteler bij de Eindhovenaren. Zij kwamen voor in de samenvattingen en stonden het meest in de schijnwerpers. De echte liefhebber smult net zo goed van de onzichtbare alleskunner, zoals Schouten. “Binnen de club voel ik zo enorm veel waardering, ook van de trainer en de technisch directeur. Dat is mooi, net als deze persoonlijke prijs: schitterende waardering.” Het wordt bestempeld als misschien wel de aankoop van het seizoen in de Eredivisie, de 27-jarige middenvelder kwam voor ongeveer vijftien miljoen over vanuit Bologna, een prijs waar men nu om moet gniffelen. Hij werd vorige week ook genoemd in de voorselectie van Oranje, weer een terechte vorm van appreciatie voor hem.

“Als je dit vorig jaar had voorspeld, had ik je voor gek verklaard”, geeft Schouten toe aan Rik Elfrink. Wanneer PSV in het nauw zat achterin, kon de Zuid-Hollander moeiteloos een linie naar achter en hielp hij Bosz en zijn team uit de brand. “Ik vond het bij alle transferbesprekingen met PSV zo mooi dat de technische mensen van de club precies wisten wat voor type speler ik ben en wat ik aan de ploeg toe zou kunnen voegen. Ze hadden echt hun huiswerk gedaan. Daar hou ik van en daarom wilde ik ook heel graag naar Eindhoven. Dit leek me de stap die ik nodig had om prijzen te kunnen winnen en het allerbeste uit mezelf te halen.”

Is Schouten naar PSV de aankoop van het jaar?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie