Edgar Davids over Marten de Roon: ‘Belangrijk dat hij er staat’

Foto: Edgar Davids over Marten de Roon: ‘Belangrijk dat hij er staat’

Als assistent-trainer van Louis van Gaal in Qatar, kent Edgar Davids de Nederlandse selectie van heel dichtbij. Na een rotblessure voor Marten de Roon mist de middenvelder hoogstwaarschijnlijk het EK, maar is er daardoor reden tot paniek? Hoewel Davids zijn waarde nog eens onderstreept in een uitzending van RONDO, ziet hij ook gepaste vervangers.

Dubbel pech: De Roon mist mogelijk na EL-finale ook het EK

Aan tafel spreekt Oranje-legend Edgar Davids over zijn ervaringen met de Atalanta-aanvoerder. “De Roon zorgde voor de balans. Iedereen heeft het over balbezit, je moet de bal ook nog afpakken. Het is heel belangrijk dat hij daar staat en het is lastig dat hij er niet is. Al denk ik wel dat je vervangers hebt.” Niet alleen De Roon is een vraagteken, datzelfde geldt voor Frenkie de Jong en Mats Wieffer. Wie is dan de gedoodverfde opvolger van de Zwijndrechtse controleur? Aan tafel bij RONDO valt de naam Jerdy Schouten. Davids: “Zou zomaar kunnen, hij heeft het heel goed gedaan bij PSV.”

De Roon mist ook nog de Europa League finale, waar hij zelf vooralsnog het meeste mee zit. Eerder deze week zei hij dat de mooiste week uit zijn carrière, veranderde in een nachtmerrie. De 33-jarige Nederlander is bezig met zijn herstel, terwijl Atalanta Bergamo zich klaarmaakt om in de strijd voor de beker een dominant Bayer Leverkusen haar eerste nederlaag van het seizoen te geven. Wel was De Roon betrokken bij het behalen van die finale, of hij over een maand meegaat naar Duitsland is onbekend, wel is het onwaarschijnlijk.

Gaan we Marten de Roon missen in Duitsland?

  • Ja, hij is heel ondergewaardeerd
  • Nee, we hebben voldoende opties
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie