Makaay zet streep door ‘Giménez-opvolger’

Foto: Makaay zet streep door ‘Giménez-opvolger’

Roy Makaay acht Sydney van Hooijdonk niet in staat om deze zomer Santiago Giménez op te volgen bij Feyenoord. De spits van sc Heerenveen voert met Anastasios Douvikas het topscorersklassement van de Eredivisie aan, maar de oud-international is sceptisch.

Wel lof voor scoringsdrift Van Hooijdonk

Van Hooijdonk maakte dit seizoen al zestien doelpunten in de Eredivisie. Dat is meer dan Giménez, die na dit topseizoen op de radar staat bij clubs uit buitenlandse topcompetities. Is de Bologna-huurling een geschikte opvolger? “Nee, ik denk het niet”, zo reageert Makaay in Dit was het Weekend.

Makaay vervolgt: “Misschien over twee jaar. Dit is pas het eerste seizoen waarin hij vast speelt. Als hij dit nog één of twee seizoenen kan doen, dan wordt hij interessant.” Kenneth Perez heeft bewondering voor Van Hooijdonk. “Ik vind het wel knap. Het is een vrij beperkte speler. Zestien goals is toch knap, hoor.”

Op bezoek bij NEC (2-3) maakte Van Hooijdonk zaterdagavond de 2-2. “Het was een goede goal, zoals hij voor zijn man kwam”, aldus Makaay. “Op dit moment zou ik hem als Feyenoord niet halen, maar het wordt een ander verhaal als hij zich zo blijft ontwikkelen.”

Advies voor Giménez

Makaay is zeer onder de indruk van de capaciteiten van Giménez. “Ik hoop voor Feyenoord en de Eredivisie dat hij nog een jaar blijft. Tegen AS Roma zag je dat hij het op dat niveau nog lastig had. Misschien komt er een club waar hij geen nee tegen kan zeggen, maar ik denk dat het voor zijn ontwikkeling goed is om nog een jaar te blijven.”

Maakt Van Hooijdonk de 1-0 tegen Excelsior?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Van Hooijdonk een interessante optie voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
391+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie