Lukkien kraakt ‘lachwekkend’ Emmen

Foto: Lukkien kraakt ‘lachwekkend’ Emmen

FC Emmen ging er zondagavond kansloos af tegen AZ. De Emmenaren keken na de eerste helft al tegen een 5-0 achterstand aan. In de tweede helft bleef de schade beperkt en wist Emmen de einstand zelfs iets dragelijker te maken: 5-1. Emmen-trainer Dick Lukkien noemde het optreden van zijn ploeg echter beschamend.

Bedroevend slecht Emmen

Lukkien was voor de camera van ESPN absoluut niet te spreken over het optreden van zijn elftal. “De eerste helft vond ik lachwekkend. Daar heb ik geen ander woord voor. We wisten dat we tegen een goede ploeg zouden spelen, maar als je dan ook nog de rode loper voor ze uitlegt, dan wordt het wel heel gemakkelijk. We hebben de goals heel knullig weggegeven en dan ben je kansloos.”

De oefenmeester was absoluut niet te spreken over het optreden van zijn buitenspelers. “Als je kijkt naar wat onze vleugels hebben gedaan om de ruimtes klein te maken, dan was het echt bedroevend slecht. Het wrange is dat je het na de rust wel blijkt te kunnen. Dat slaat nergens op als je een ploeg in nood bent. Dat mag nooit gebeuren.”

Boze Lukkien

Hoewel Emmen in de tweede helft beterschap toonden wilde Lukkien het vooral bij de slechte eerste helft houden. “Maar we mogen het ook absoluut niet hebben over onze revanche in de tweede helft. Het moet gaan over die eerste helft. Als je denkt bij AZ uit op halve kracht te kunnen spelen… Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over. We zijn een ploeg die er keihard voor moet werken en dan kunnen we enigszins voetballen. Niet meer, niet minder. De eerste helft heb ik me kapot geërgerd.”

Lukkien was dan ook zeer teleurgesteld over wat zijn ploeg liet zien in de eerste helft. “Dit past ook niet bij onze ploeg. Dat heb ik de afgelopen maanden nooit gezien. Ik kan het ook niet verklaren.” Emmen blijft door de nederlaag op de zestiende plaats staan en moet in de resterende twee wedstrijden Excelsior voorbij te zien gaan, dat een punt meer heeft.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Ontloopt Emmen nog de nacompetitie?

  • Ja
  • Nee
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie