Luis Diaz richt zich via Instagram tot de ontvoerders van zijn vader

Foto: Luis Diaz richt zich via Instagram tot de ontvoerders van zijn vader

Luis Diaz scoorde zondag de late 1-1 namens Liverpool tegen Luton Town, maar voor de Colombiaanse aanvaller spelen er momenteel nog veel belangrijkere zaken. Zijn vader en moeder werden namelijk ontvoerd door de Colombiaanse guerrillabeweging ELN. Inmiddels is zijn moeder vrijgelaten, maar zijn vader zit nog altijd in gevangenschap.

Smeekbede Liverpool-aanvaller: ‘Laat hem vrij’

Op Instagram schrijft Diaz: “Vandaag is het niet de voetballer die tegen u praat, maar vandaag spreekt Lucho Díaz, zoon van Luis Manuel Díaz, tot u. Mijn vader is een onvermoeibare werker en steunpilaar van het gezin. Ik vraag de ELN mijn vader onmiddellijk vrij te laten en vraag de internationale organisaties samen te werken om mijn vader vrij te krijgen.”

Ondanks alle steun, onder meer van Liverpool, hebben Diaz en zijn familieleden het zwaar met de situatie. “Mijn moeder, mijn broers en ik zijn wanhopig, bang en hebben geen woorden om te beschrijven wat we voelen. Dit lijden zal pas eindigen als we hem weer thuis hebben. Ik vraag u om hem onmiddellijk vrij te laten, zijn integriteit te respecteren en dit pijnlijke wachten zo snel mogelijk te beëindigen.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie