Liverpool-blessures speelden geen rol bij transfer Gakpo: “Maanden geleden besloten”

Foto: Liverpool-blessures speelden geen rol bij transfer Gakpo: “Maanden geleden besloten”

Virgil van Dijk deed een goed woordje voor Liverpool, maar Cody Gakpo over de streep trekken hoefde echter niet. Dat zegt Jürgen Klopp donderdag. De Duitse manager spreekt tegen dat de Oranje-aanvaller enkel is gekocht omdat Luis Díaz en Diogo Jota met blessures kampen.

“Voordat Cody tekende, sprak Virgil met hem”, aldus Klopp in de vooruitblikkende persconferentie op het thuisduel vrijdagavond met Leicester City. De transfer bevond zich toen al in de afrondende fase. “Virgil hebben we op een bepaald moment bij de transfer betrokken, maar we vroegen hem niet om Cody te overtuigen. Daar was ook helemaal geen reden voor.”

Klopp kijkt met veel genoegen terug op zijn ontmoeting met Gakpo. “Er zijn van die leuke momenten waarop je manager bent van Liverpool en beseft dat je iemand dacht te moeten overtuigen, maar waarop je realiseert dat zijn deur al wagenwijd open staat. Het was min of meer een homerun die we sloegen toen we met Gakpo in gesprek gingen. Dat was gaaf.”

“Dus we hadden Virgil niet nodig”, bevestigde de manager andermaal. Van Dijk is echter ook zeer content met de komst van zijn maatje bij het Nederlands elftal. “Virgil bemoeit zich natuurlijk graag met dit soort zaken. En vanaf een bepaald moment heeft hij ook zijn zegje gedaan. Het was allemaal top.”

Blessures Díaz en Jota

Dat aanvallers Luis Díaz en Diogo Jota langdurige blessure opgelopen hebben, was voor Klopp niet de hoofdoorzaak om bij PSV aan te kloppen. “Nee, helemaal niet zelfs. Het was een keuze uit sportief oogpunt, dat we al maanden geleden besloten. Twee, misschien wel drie maanden geleden.”

“Dus daarom heeft dat er niets mee te maken”, legde Klopp uit, die niet ontkende dat de blessures het proces van de transfer hebben versneld. “Dat we het van onze financiële afdeling al vroeg mochten afronden, kan door die blessures zijn beïnvloed. We hebben er alleen al lang hard aan gewerkt.”

Zie je Van Dijk de eerste treffer maken tegen Leicester?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoeveel goals maakt Gakpo dit seizoen nog voor Liverpool?

  • 0-3
  • 4-8
  • 9+
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie