Lewandowski ‘niet echt enthousiast’ van voorstel Messi

Foto: Lewandowski ‘niet echt enthousiast’ van voorstel Messi

Robert Lewandowski was vorig jaar de gedoodverfde favoriet om de Ballon d’Or te winnen, maar toen werd de prijs niet uitgereikt. Dit jaar moest hij vervolgens zijn meerdere erkennen in Lionel Messi, die al weer zijn zevende (!) Gouden Bal ophaalde.

De Bayern München-spits reageert in een interview met het Poolse medium Sportowym: “Ik was teleurgesteld, dat kan ik niet ontkennen. Ik kan niet zeggen dat ik blij was. Integendeel, ik voel me verdrietig. Ik was zo dichtbij en concurreerde met Messi. Natuurlijk heb ik respect voor hoe hij speelt en wat hij bereikt heeft. Het feit dat ik met hem kan concurreren, laat zien wat voor niveau ik heb kunnen halen.”

Met terugwerkende kracht?

In zijn overwinningsspeech stelde Messi voor om de Ballon d’Or van 2020 met terugwerkende kracht aan Lewandowski te geven: “Het is een eer om tegen Lewandowski te strijden. Je was vorig jaar de winnaar van de Ballon d’Or en France Football zou je die prijs moeten geven. Je was gewoon een topper, en jij moet de prijs ook in huis hebben.”

“Van dat idee word ik niet echt enthousiast”, stelt de Poolse goalgetter. “Ik zou vooral willen dat de woorden van Messi oprecht en beleefd waren, van een geweldige speler. En dat dit geen lege woorden waren.”

BILD schreef onlangs over de Gouden Bal-winst van de Argentijn: “Er bestaat geen twijfel over dat hij de beste speler van de wereld was. Dat zal ook de reden zijn waarom hij zo veel stemmen kreeg. Het waren stemmen op de herinnering aan Messi. Waarom zou iemand als Pelé de prijs dan niet kunnen winnen? Hij was ook ooit een goede speler.”

Pak 3.10 keer je inleg als Lewandowski twee keer scoort tegen FC Barcelona!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Had jij de Gouden Bal aan Lewandowski gegeven?

  • Ik wel
  • Ik niet
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie