Lewandowski laat zich uit over Barcelona-toekomst

Foto: Lewandowski laat zich uit over Barcelona-toekomst

Robert Lewandowski maakte de afgelopen jaren furore als goalgetter bij Bayern München, maar laat ook bij FC Barcelona zien het doelpunten maken nog niet verleerd te zijn. De spits is lyrisch over zijn trainer Xavi en spreekt zich ook uit over zijn toekomst bij de Catalaanse club.

In een interview met het clubmagazine van Barcelona spreekt Lewandowski zijn waardering uit voor de Spaanse oefenmeester. “Xavi was een geweldige speler. Hij was een middenvelder, hij zag het veld vanuit een centraal perspectief, dan zie je dus veel. Hij vertelt ons altijd wat wij kunnen doen om zelf een wedstrijd te veranderen.”

Barcelona stond altijd bekend om zijn zeer goede positiespel, maar Lewandowski stelt dat ook de Spaanse topclub zich moet aanpassen aan de opgetreden veranderingen. “Het DNA van Barça is het spelen van goed voetbal, maar je moet wel zien dat ook het voetbal aan het veranderen is. Het spel dat Barça dat tien jaar geleden liet zien, dat werkt nu niet meer. Daar moet je een oplossing voor zien te vinden.”

De Poolse topspits, die nog een contract heeft tot medio 2026, lijkt in ieder geval niet van plan om snel te vertrekken bij Barcelona. “Volgens mij kan ik nog wel een paar jaar mee op hoog niveau, maar hoeveel precies weet ik niet. Wel meer dan twee, dat gaat wel lukken. Ik hoop hier nog een lange tijd te blijven.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 21:00.

Hoort Lewandowski bij de beste spitsen ter wereld?

  • Ja
  • Nee
562+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie