‘Lang nog niet geschikt voor Europese top’

Foto: ‘Lang nog niet geschikt voor Europese top’

Noa Lang hoopte lang op een kans in het eerste van Ajax. De aanvallende middenvelder koos er uiteindelijk voor om via een huurperiode bij Club Brugge een definitieve transfer naar de Belgische top te maken. Ondanks nadrukkelijke geruchten over een transfer naar AC Milan, speelt Lang nog steeds in de Jupiler Pro League.

De aanvaller hield al een soort van afscheidsinterview in de Belgische pers. Dat bleek nog iets te vroeg te zijn. AC Milan leek lange tijd de nieuwe werkgever van Lang te worden, maar de Milanezen haakten alsnog af.

Daardoor werd het dus geen Italië, maar opnieuw de Belgische competitie voor de Nederlander. Dit seizoen loopt het echter nog niet zo vlot als de voorgaande periode(s). Lang staat na veertien wedstrijden dit seizoen op één doelpunt en drie assists.

Noa Lang

Dat zijn niet de statistieken die we gewend zijn van de Oranje-international. Ondanks de mindere vorm zat de aanvallende middenvelder wel bij de voorselectie van het Nederlands elftal voor het aanstaande WK. Die kansen heeft de aanvaller zelf nog wat extra kracht bijgezet in de Belgische Beker.

Lang was met twee doelpunten belangrijk in de moeizaam gewonnen wedstrijd met Patro-Eisden, een club die uitkomt op het derde niveau in België. Ploeggenoot Simon Mignolet, in het verleden actief voor Liverpool, denkt nog steeds niet dat het plafong bij Club ligt.

“Hij heeft op het veld laten zien dat hij belangrijk kan zijn”, zei de doelman na afloop van de wedstrijd. Mááááár: “Als hij naast de grasmat rustig blijft, dan kan hij een heel erg goede voetballer worden.”

Met een WK op het programma is het niet alleen voor Lang een goed moment om zijn mindere vorm aan de kant te schuiven. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller heeft met een marktwaarde van vijftien miljoen euro ook de potentie op een flinke transfersom voor Club Brugge. De Belgische topclub betaalde zes miljoen euro om Lang over te nemen van Ajax. Een mooie winst ligt dus sowieso in het verschiet voor Club.

6+ Votes

Doelpunt van Lang tegen Antwerpen

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie